Блатен хибискус, Блатна ружа ( Hibiscus moscheutos)
-
Имахме ли такава тема? Не можах да я открия. Моля поставете линк ако я намерите.
Редактирано от кика:
Ето в тази тема сме писали за този хибискус (май и за сирийския) -
https://old.cvetar.org/viewtopic9fe2.html?f=62&t=2882H.moscheutos Copper King
Огромен цвят, тъмно- лилави листа, и още една снимка с кибритче за мащаб;)
-
Нали тези са известни като хибискус луна? По-скоро може такава тема да е имало, ама не съм сигурна. Или беше обща тема за градински хибискус... май такава имаше.
Този е страхотен! Моите са само на листа и то още ниски, предполагам, защото са на сянка.
-
Summer storm, от поръчка на Емо от Funkie
Доста хора си взеха хибискуси, покажете да изплакнем очи!
-
Прекрасни са!
Моите ще цъфнат след десетина дни, надявам се.
-
-
Приказни са!
Златце,поздравления отново!Влюбена съм в тези красавци....
-
@primavera
Благодаря ти! А ти кога ще пускаш снимчицииии?
-
Надявам се скоро да мога да пусна някоя снимка,че нещо никак не ми стига времето.....
-
Луна - хич не е за показване. В саксия е и колкото и да го торих, направо го измъчих. На есен ще го слагам в градината. И другите два, които имам, са на същото дередже.
Та показвам снимката, за да се засрамя от себе си.
-
Пери, много е хубав! Малко е хлорозен, затова са му прегорели листата, липсва му желязо. Между другото имат доста дълбоки корени, и вероятно му е тясно в саксията.
В земята друга песен ще запее.
-
Пери, страхотен цвят !!!
-
Снимка набързо между поредните порции дъжд...
H.moscheutos Plum crazy
-
Уаууу, Pyracantha, голям бонбон е!!! Поздравления!
Да не съм и аз назад с градинските хибискуси да ви показа една джвъчка, захваната от клечка. Цялата едва ли има 30 см, но е отрупана с пъпки
-
Поли, страхотна красотичка си имаш, но това е H. Syriacus ( Дървовидна ружа).
Отвори нова темичка, и покажи там
-
@pyracantha каза в Блатен хибискус, Блатна ружа ( Hibiscus moscheutos):
H. Syriacus
Pyracantha, май не съм уцелила темата
Нека някой друг отвори нова, пък аз ще го покажа и там
-
Поли, заповядай:
https://new.cvetar.org/topic/135/дървовидна-ружа-градински-хибискус-розата-на-шарън-hibiscus-syriacus
-
Позакъснели:)
Този хибискус трябваше да е червен. От 4 години го дундуркам от семенце в саксия. Тази година вече го сложих в земята. Интересен е, не съм виждала точно такъв.
-
Продължаваме да цъфтим:)
-
Прекрасен! Отдалече си прилича на стаен, че и сортов. Как се въди това чудо, със семена ли само? Ако да, каква гаранция има какво ще излезе...
-
@kikabelata
Кика, размножава се със семена, резници и разделяне на коренището. В първия случай, както казваш и ти, гаранция за цвета няма, а и не всички правят семена, т.е. цветовете са стерилни. При мен само този направи семена от всичките ми хибискуси:
Казват, че със зелени резници ставало най- бързо, но не съм пробвала.