Тикви и тиквички



  • Май не сме имали такава тема, пък тя си е благодатна. Да покажа какво набрах след толкова дъжд, заради който не можеше да се влиза в градината - 3 сорта бели и 2 сорта зелени "тиквчки" (за мярка - стъпалата са почти стандартни). Не случайно подбирам такива сортове, които стават за ядене и като големи, иначе трябваше да ги изхвърля всичките.

    alt text



  • Някой отглежда ли тиквички патисон? По капризни ли са от обикновените?



  • Аз имах от някоя от естонските поръчки, сях, но ми върза само една и то не голяма. Ама то тогава никакви тикви не ми се получиха...



  • @delfin каза в Тикви и тиквички:

    Някой отглежда ли тиквички патисон? По капризни ли са от обикновените?

    Не са по-капризни, не се влачат като повечето от тиквичките - по-компактни са растенията.
    А самите патисони - не са водни като тиквичките, малко по-бавно се сготвят и на вкус са по-различни - дори малко сладнят. За мене най-добри са пълнени. Но за рецепти - след като се похвалите с набрани патисони.



  • Напролет ще си купя семена.
    Някой беше купил от Била. Мариновани, сладко-кисели с пълнеж от някакво сирене. Не бях яла досега. Дори не знаех, че са тиквички. Харесаха ми.



  • Пълнят ги с крема сирене. Обаче си мисля, че ако в него се сложи чер пипер, дивисил и т.н., ще стане още по-хубаво. Вкъщи много си паднаха по маринованите чушлета със същия пълнеж. Имам семена от съвсем слабо лютиви чушки, за догодина, а тази ще взема да купя нещо от пазара и да напълня. Търся идеи за маринатата.



  • @alien
    Ела в готварската тема.



  • Аз гледах патисон тиквички, не са лоши, имат интересна форма, но ако не се откъснат навреме, кората им става много твърда. Не са както обикновените тиквички- наедрели, но пак стават за ядене.


Впишете се, за да отговорите
 

2
На линия

280
Потребители

276
Теми

4.7k
Публ.

CVETAR.ORG