Индийски люляк ( Lagerstroemia indica) • Старата тема - https://old.cvetar.org/viewtopic4ff7.html?f=26&t=6080

  Моите две люлячета, единият на 3-4 години,а другият на 2, за първи път не измръзнаха до земята миналата зима.

  alt text

  alt text

  alt text
  Снимките са недобри, но набързо с телефона преди да завали, толкова... • Много са красиви и двете! • До сега пренебрегвах това растение, понеже хем е във все едни пембени тонове, хем едно такова хилавко расте и цъфти... докато не видях това! Тази гигантска розова пуканка с огромни гъсти съцветия разцъфна на работа. Оказа се и че мирише прелестно! Казвайте как да си завъдя от нея?

  alt text • Прекрасни са, oсобено червения 😍 • Кика, как може да пренебрегваш прекрасните лагерстремии ☺ . Любими дървета или храсти според вкуса на собственика.
  Малко снимки от нета за зарибявка:
  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  Поне по черноморитето рискът от измръзване в млада възраст е нисък. Лесно се намират прилични растения за по 6-7-8 лв. Из фейса постоянно има обяви. А и при вас ги има във всеки разсадник, със сигурност по южното черноморие. Зацъфтяват още в ранна възраст.
  И да вземеш да заобичаш розово ☺ • За имане - има ги. Ама аз сега вече искам да са с огрооомни и ароматни цветове. Пък то в разсадника трудно се разбира, за това исках да заложа на сигурно и да си вкореня от тази. И да, ще си търся и червена, също и бяла - онзи ден в ботаническата в Балчик обърнах внимание на една огромна - и като растение, и като цветове.


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

280
Потребители

276
Теми

4.7k
Публ.

CVETAR.ORG