Кулинария
-
Старата тема: https://old.cvetar.org/viewtopicb003.html?f=25&t=165
В темата за тиквите стана на въпрос за мариновани, пълнени с крема сирене патисони.
Alien спомена за такъв вариант с чушлета. Ето една рецепта:
http://izzycooks.blogspot.com/2018/01/blog-post_15.html
Дали ще стане с патисони. И може би трябва да се бланшират първо. Ако знаете някаква рецепта може да споделите.
-
@delfin Само да предупредя, че патисоните се сваряват (опичат) доста по-бавно от обикновените тиквички. Аз обикновено ги срязвам на две, издълбавам и пълня или със сирене и яйца, или с кайма, и ги пека.
Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди да ги напълня, ги варя за малко в подсолена вода. Иначе остават полусурови.