Плумерия (Plumeria) • Старата тема - https://old.cvetar.org/viewtopicc9fe.html?f=8&t=12708

  Как са ви плумериите това лято? При мен листа да искаш! На друго не се и надявам, защото вече няма слънце за тях и са на сянка, но пък такива листаци до сега не съм имала, особено на малката.

  alt text

  alt text • Ами и моите като твоите - само на листа☹
  Вики, ториш ли ги? • Амииии.... по принцип не. Откак си купих оня пистолет с резервоарче, почнах да сипвам по малко тор и да поливам наред. Ама концентрация пренебрежимо малка. • Нямам снимка, но на тази от семе, листата й са огромни, всяка зима окапват и после наново.Вече е на 6 години по мои сметки. Другата от резник много се надявах да цъфти, пресадих я в голяма саксия, късно се разлисти, има листа и на трите върха, но акари я нападнаха, че два пъти я пръсках. Лошото е, че не мога да ги държа на открито, прекалено горещо и сухо става за тях на южната тераса и направо ги излапват акарите. Ще чакам към края на лятото, когато слънцето е по-ниско и по-дълго пече до прозореца и ще се надявам на тази, които би трябвало да цъфти. • Ноемврийска красавица!
  Моята любимка, която цъфтя цяло лято.... Израз на любовта с която ми е подарена. 🙂
  alt text
  ![alt text](image url
  alt text • Уау, прекрасна е! И добре разклонена. • Чудна! Ще я покажа на моите да се срамуват, че не цъфтят! • Благодаря ви!
  Кика, ако мога да съм полезна - не съм я пресаждала досега, така ме посъветваха. Имам тор за адениуми и плумерии, но сложих само веднъж и то преди 3-4 месеца. • Аз ги пресадих, защото ги взех в много малки саксии (такова беше тогава схващането във форума), а после гущерката разби мита и посъветва да са в големи. Дръпнаха значително, но така и не са цъфтели. • @kikabelata и моите са марулки... Едната през два три месеца я нападат лятото акари и я пръскам. Огромвни листаци имат и двете. Зимата обикновено са листопадни, защото ги държа в неотопляеми помещения. Що се отнася до саксията, членувам в една група за плумерии,, няма една засадена в малка саксия, всички са среден и голям размер, т.е. не е това причината. Дори и в по-топъл климат има оплаквания, че някои сортове или растения трудно цъфтят. Това, което разбрах е , че там където е хем достатъчно топло, хем влажно се чувстват най-добре, без крайности обаче. Ако има много дъждове, масово се оплакват, че гният, а по време на големите жеги в Америка, правеха заслони, защото растенията буквално изгаряха. • Това от последното изречение не го знаех. Благодаря, че споделяш.
  Моята съм я купувала от палми.бг.преди три години. И е още в тяхната си саксия. Малкаа, но няма мяяясто ☺ . Но този път, пред вас обещавам, живот и здраве напролет да я пресадя.


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

307
Потребители

288
Теми

5.4k
Публ.

CVETAR.ORG