Дървовидна ружа/ Градински хибискус/ Розата на Шарън ( Hibiscus syriacus)
-
Не намерих тема в стария форум, а ми се ще в началото на всяка тема да има информация за съответното растение.
Затова давам линк към хубава статия за дървовидната ружа:
http://beautifulworldofflowers.blogspot.com/2016/12/blog-post.html?m=1Едничка от моите ружи:
-
Аз мисля, че имаше тема за градински хибискуси, където се обсъждаха всичките. Не пречи да я изровим и нея.
Ето я за сирийския хибискус:
https://old.cvetar.org/viewtopic80b4.html?f=62&t=673
-
Благодаря, Кика!
Не мога да отварям всички страници на стария форум, а бях сигурна, че има такава тема.
-
Обаче защо темите за двата градински хибискуса са на две различни места? Не е ли по-логично да са на едно?
-
Родът хибискус включва няколкостотин вида- едногодишни и многогодишни тревисти, храсти и малки дървета.
Пуснах ги в отделни теми, за да се разграничават, а и блатният хибискус е тревисто, а дървовидния е храст/ малко дърво.
Ако се водим по името на рода- Хибискус, то трябва в една тема да се пише за всички- вкл. и H.sinensis, който у нас се отглежда като стайно растение- и попада в категория
"Стайни".
Затова съм ги пуснала отделно, за да пасват на структурната организация на форума.
-
Аз ли съм....
Благодаря ви, момичета
Знам, че мястото му не е никак подходящо, но го сложих на първо време( дано намеря време и място в градината на есен) , за видя какво съм си захванала.Не съм и голям фен, но ще си я гледам и няма да е единствена.. Имам още една, но тя май не е достигнала ...цъфтежен размер
Ако цъфне, непремено ще я покажа.
-
@pyracantha имах предвид, че двете теми са в различни подфоруми - едната в отглеждане на градински, а другата в други градински. Ако някой търси да чете, според мен ще е по-лесно, ако са в един подфорум.
Тоя белия на горната снимка е трепач! Много ми харесва такъв дюс, без червено око като повечето. Кандидатирам се за резник.
-
Само да порасне, Вики, ще имаш
-
Тази година поднових част от хибискусите си. Унищожих 3 с прости цветове и накупувах кичести: Blue Chiffon, French Cabaret и White Chiffon (този ме съмнява нещо; кичест е, но в центъра е тъмночервен). А вчера си взех и Ardens от HomeMax.
-
@kikabelata
Кика, моята логика беше, че т.к. дървовидната ружа е храст/ малко дърво, мястото й е в категория "Дървета и храсти" на подфорум "Градински растения".
Блатният хибискус пък е тревисто растение, затова отворих темата за него в " Други градински растения".
Това е моята гледна точка, но ако е объркваща за хората, то нещата търпят корекция, нали?
Ох, наспамихме тука яко.
-
@pyracantha разбрах. Нека за сега си останат така значи.
-
Една закъсняла с цъфтежа" Градинска Ружа",чийто корен се използва,като билка.