Разни въпроси • Имам следното питане:
  изписват ли се наградите към името на хибридната орхидея и защо?Питането ми произлиза от един спор породен в една ФБ група.
  Аз съм на мнение,че се изписват,все пак трябва да знаеш,че си купуваш точно това растение с характерните белези.Вие какво мислите?
  П.П.Много ми се иска @valenopsis и @juliboss да си кажат мнението. • @Arimobul, привет! ☺
  Ей го мнението ми, но не се връзвай да спориш във FB и да си тровиш нервите, не си заслужава.
  Когато става въпрос за конкретно растение от някой хибрид или култивар от вид, което е оценено с награда от някоя комисия/жури, то обикновено собственикът му го "кръщава" и то си има име, след което се изписва наградата. Ако се произведат от него по вегетативен път нови растения, то те би трябвало да са генетично идентични с награденото растение и може да носят неговото име заедно с наградата. Ако награденото растение се кръстоса с друго или се самоопраши, то поколението не би следвало да носи същото име. Или казано по друг начин изписването на наградата трябва да е свидетелство за потенциалните качества на растението. Недобросъвестните търговци обаче може да злоупотребяват с това и да продават на по-висока цена растения, които не произлизат от награденото, защото доказването на този факт е трудно. • @valenopsis Валерка,благодаря! Както винаги изчерпателен! ❤
  Така си представях и аз нещата.И няма да споря,обещавам!


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

436
Потребители

329
Теми

7.4k
Публ.

CVETAR.ORG