Чат-спам по темата...
-
Старата тема: https://old.cvetar.org/viewtopic60ae.html?f=47&t=900
Катлея и ванда нали не са отровни? Мога ли да ги ползвам за украса на торта?
-
Тук никой не ми отговори, но все тая
. И без това си го бях наумила. Спретнах една торта за колегите с vanda sanderiana alba от Швертер
. Утре ще ви кажа как им се е отразила.
-
@delfin каза в Чат-спам по темата...:
Утре ще ви кажа как им се е отразила.
Хихихи... ама ти съвсем ли не я опита?
Браво, Делфинче! Изглежда страхотно!!!
Аз понеже не съм кулинар, искрено се възхищавам на хора, които влагат душа и сърце, време, търпение и майсторлък в готвенето!
Май и листенца от здравец/ индрише/си сложила за антидот! Ехааа, невероятен херба- микс!
Ако поводът е твоя рожден ден, пожелавам здраве, сила, вяра, и обич!
-
Е, как ще я опитам. Ако бях хвърлила топа кой щеше да направи тортата. Всъщност, още имам възможност. Останаха ми 5 цвята
.
А антидотът е листа от индрише от село, ама с белокрилка. Напръсках ги с Би 58.
Да, това е. Благодаря ти, мила!
-
@delfin каза в Чат-спам по темата...:
А антидотът е листа от индрише от село, ама с белокрилка. Напръсках ги с Би 58
.
Е, ся ма уби!
-
Не, не съм чак толкова луда
Но наистина мушкатата и индришето на село имат белокрилка. Листата бяха набрани от сестра ми и в нейния дом (у нас посмъртно не се внася външна растителност) старателно измити и изолирани в найлонов плик.
-
Хахаха ох умрях от смях! Особено на би 58 избухнах! Ама тортата иначе е страшно красива, а сигурно и вкусна. Само не знам как ти даде сърце да скъсаш тия прекрасни цветове!
-
Мислех цвят на мушкато да захаросам, но..пак заради белокрилките при миенето им се слепнали цветчетата. А вандата я гледам вече над месец и ми омръзна. Имах и един цвят на катлея, но започваше да му личи прецъфтяването.
Ами тортата хич не е лоша. Морковена, с крем от заквасена сметана. На всичкото отгоре не ми стигна пудрата захар за него, та онези, моите може и да ги втресе от киселко.
-
Моля, сподели как захароса цветовете и листата. Изумителни са!!!
-
Потапям крайчетата в разбит белтък и после в кристална захар.
-
тортата е много красива !
-
Тортата е достойна за цветарка, много ми харесват цветовете, а и обичам морковена торта
-
Много красива торта! Нямам идея дали цветовете от ванда са годни за ядене, но за индришето с би нямам съмнения