Оградка • Малко предистория. От пролетта отглеждаме една самонаселила се кокошка-птеродактил. Птеродактил е, понеже гони и бие котките и им краде храната, вкл. и пилшеки кокали. Понеже е самичка, категорично отказва да стои в кокошарника и бяга от него като Худини. Разхожда се свободно из целия двор и снася в една щайга със старо яке в нея (сама си го избра мястото, преди това снасяше между ирисите). Понеже пресадих и разсадих въпросните ириси, дойде и проблемът, заради който стигаме до оградката. Сто пъти ги изравя и разхвърля и след вскичките ми псувни, милото се смили и днес ми спретна едно импровизирано стоборче. Не е красиво, но не е и прекалено грозно, особено в сравнение с фибрана, който бях наредила преди това. Сега остава да видим дали ще и стигне кокошия акъл да се сети да прескочи с прелитване.

  alt text • Е, разбира се , че е хубава оградката, щом върши работа! 👍 ☺ Гергините виждам, незасадените хости виждам, само кокошката разбойник не виждам къде е . • Ааа хостите не са незасадени, те там си живеят вече трета година 😉 обаче тя много ги тормози и са сериозно ошмулени. Ще трябва и тях да командировам зад оградата.
  А кокошката я имам само на клипчета - как гони котките и как подскача за ядене във въздуха 🙂 не знам къде да ги кача. • Брех, тоя канибал и на мен ми стана интересно да го видя☺ , дано сработи оградката, че кокошката се има за куче май 😆 • Кика, смея се с глас. Но пък ядете невероятно качествени яйца, което не е никак малко.
  Остава напролет и петел да й намерите, за да хапвате след година истински пилета. • Преди няколко седмици срещнах едно наистина разкошно петле на подуенския съботен птичи пазар. Някаква много специална порода-дългокрако мъничко и с огромна шарена опашка. Продавачът ме убеждаваше, че ставало и за апартамент. Наистина много контактно и игриво беше. Та ми се струва, че вашата кокошчица скучае и се нуждае от компания, за да не тормози хибита и котета. Той и моя котарак не обръща никакво внимание на гълъби, но пък рози и лилиуми не прощава.
  ПС: оградата е красива, но не знам колко дългосрочно ще бъде спазвана. • Мда, това е масовото мнение на хората, че и трябва другарче. Въпросът е, че сега се чудим въобще да я оставяме ли зимата, когато се очаква и яйца да не снася, вместо да вземаме още някое гърло за хранене.
  Иначе оградката беше превзета още същия ден :)) , но не отгоре, а отстрани. Пробойната е отстранена. • Посмях се и аз, Кика... Имам петлета в повече, но са декоративни и може да ги помисли за храна. Аз пък явно хич не разбирам и си мислех, че за да снася яйца на кокошката и трябва петел. 😁 • @dansiela
  На кокошката й трябва петел, за да се оплодят яйцата и да могат от тях да се излюпят пилета. Това е за всички птици. Моя приятелка има папагалка жако и тя всяка година снася по няколко яйца, а мъжки от нейния вид никога не е виждала. • Ако не друго поне си имаш домашен пазач, дето се вика и пиле не може да прехвръкне 🙂 Иначе на мен доста ми допада тази ограда, като от едно време е.! • Ех, какъв хитроумен рекламен коментар! Че и болдван. Това ме подсеща, че не сме обсъждали с @cvetar рекламната политика. • @kikabelata
  Аз за момента направих най-елементарното - просто изтрих линка. Аман от хитреци.


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

429
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG