Как се казва?
-
-
Виж clerodendrum bungei
https://www.google.bg/search?q=clerodendrum+bungei&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjL1bXhiYbeAhWlw4sKHbjfBZsQsAR6BAgGEAE&biw=1024&bih=611
-
Благодаря, Делфинче!
Това растение из нашия район не съм го виждала. Дали ще цъфне с тия ранни слани?
-
Не знам кога цъфти, но съм попадала на мнения, че е малко агресивен.
-
Имам такъв от една поръчка, но не смея да го засадя навън. Мисля, че издържа до - 15 °C.
-
имам такава - миналата година я садих- само 1 корен ,презимува някак си .
сега са доста повече .
но има доста белокрилки .
дано издържи и тази зима .
-
Благодаря на всички за включването!
@iliana_11 , прочетох, че издържа до -10°, и трябвало да му се прави зимна защита. Ако ти обаче си на юг или край морето, е твърде вероятно да го опазиш и без такава. Растението от снимките се подаваше през оградата на един двор в село във Варненско. Много бързо правело издънки. Пише още, че листата му миришели неприятно. Явно белокрилките не мислят така.
Изводът за мен е, че не става за моята градина с тази ниска зимоустойчивост. Но пък е красиво!
-
хич не е на юг - в радомир е .
да затрупам с пръсткорените ?
-
Да, позатрупай около корените. Ако стеблата все пак измръзнат, от корена напролет ще покарат нови издънки. Няма опасност да се затрие, коренът е мощен и дори агресивен- склонен е да прави много издънки. Това пише из нета, аз нямам личен опит.
-
Мерси за отговора !