Камелия (Camellia) • Нещо не намерих старата тема, някой ако я срещне, нека пусне линка.
  Аз имам питане - ще видя ли най-после цвят от моята мъченица? Ако да, това на пролет ли ще стане? И ако пак да, има ли опасност да измръзнат пъпките?

  alt text • Старата тема:
  https://old.cvetar.org/viewtopic3c7e.html?f=8&t=13020

  Кика, честито! Имаш си цветни пъпки!
  Края на март- април догодина ще цъфне!
  Пъпките няма да измръзнат, но когато тръгне да цъфти и има резки колебания в температурите, може да падне някоя друга пъпка или полуотворен цвят. • Мерси, пираканта, само в други стайни не се сетих да търся.
  Последните постове в старата тема са точно за моята измъчена камелийка. Вече не помня кой ме насъветва, а и не може да се прочете, но изпълнявах (по-точно инструктирах да изпълняват) стриктно и ето резултата 🙂 супер сте! Нямам търпение да цъфне, защото беше много красива, но откак ми я подариха преди 3 години прецъфтяваща, не съм видяла цвят. • Камелия Lavinia Maggi, от една от последните поръчки в стария форум. Не зная дали ще отвори напълно, затова я щракнах за спомен:)

  IMG-6596.jpg

  IMG-6594.jpg

  IMG-6592.jpg

  Много е нежна, макар че в нета дават розовите шарки по- наситени. • Много красива е,дано разцъфти напълно да и се порадваме !👍 🙂 • Благодарение на вашите съвети, за пръв път тази година цъфна и моята хубавелка. Цветовете са доста нетрайни, добре че бяха бая и се отваряха поетапно. Под нея стана като дъжд от кървави сълзи.

  alt text

  alt text

  alt text • Чудна!😍 • Разкошна е Вики.Ще се любувам на вашите 🙂 мен не ме обичат и това си е. • Прекрасна е!!! • Хора, да ви питам. Тази година камелка цъфна само с 5 цвята и веднага след като прецъфтяха, листат масово започнаха да жълтеят и капят. Да торя ли, да засенча ли, да поливам или засушавам, дайте съвет, че много си я харесвам. Тъпото е, че е в двора при майка ми и не мога да я наблюдавам редовно. • @kikabelata
  Кика, вероятно падналите листа са стари. Причините може да са много- засушаване, резки промени в температурите, преполиване, сух и горещ въздух. В пазвите на всяко листо има пъпки. Би трябвало на мястото на опадалите да започнат да се развиват нови леторасли. Когато видиш развитие на нови такива, тогава започваш да ториш с тор за азалии и рододендрони. Може да разрохкаш леко почвата, да мулчираш с кори и периодично да подкиселяваш почвата- добавяш около 5 см.сфагнов мъх около растението. Друг начин за подкиселяване е лимонтозу във водата за поливане, но трябва да погледна дозата, или 2 с.л. оцет в галон вода. При алкални почви не усвояват добре хр.вещества.
  Виж тук начини за подкиселяване:
  https://www.gardeningknowhow.com/garden-how-to/soil-fertilizers/raise-acid-level-soil.htm

  P.S. Намерих инфото за лимонтозу в един тефтер. 4 g. лимонтозу на 1 л. вода. Записала съм като вариант и 2.5 g. железен сулфат на литър вода.


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

428
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG