Тролски бар



  • alt text
    Содена питка, риба и зеленчуци стимвани и зелена крем супа - 1/3 стебла от броколи, 1/3 зелените опашки от пресния лук и 300 гр спанак с 1л зеленчуков бульон.



  • alt text
    Хлябчето е с лъжица брашно от лин и на мен ми харесва.



  • А направих едно тзатзики. Изцедих млякото. Турих чесън и сол и тогаз се сетих, че нямам краставица, та му сложих кисела краставичка и стана друго, ма пак бива.
    alt text
    И си играя с малки банички със спанак.
    alt text
    alt text
    Една варена тиква и семките на последните три.
    alt text



  • Липсваше ми твоя кухненски ентусиазъм 🙂



  • "Луд умора нема!
    Само се поти!"
    Готвенето е едно логично продължение на зеленчуковата ми градина с други средства.
    Или както е рекъл Тарапонтии:
    И нека зеленчуците са твои цветя, а цветята - твои зеленчуци.
    🌹 =🍅
    Сутринта трябваше да ходя да купувам термостат в неделя, в 08:00, в снежна буря, на -20°С.
    alt text
    И съм открил една закономерност!
    Ако пред къщи има сняг и зад къщата е така:
    alt text



  • Майко мила, дано не ни застига като на първата снимка. По-точно минусите.
    Като на втората по-бива, но да не мърдаш никъде и вътре да е поне 35 😁



  • Еми то -20° не е толкоз зле. Проблем е, че като падне сняг на предното стъкло на колата и размръзва и като потече надолу и се заледява, затуй трябва правилната скорост на чистачките да избереш, та да го бършеш докато е течно.
    А аз съм правил ББК на -24(или -27°С) беше. Вече съм забравил. Ако женурята кажат и довечера, ще направя.



  • Ей туй е мъж на място- женурята поръчват, мъжът готви😀 💅 💃
    Добре, че и аз намерих такъв мъж! Ама аз пък съм добра с мотиката, тъй че сме квит😆
    Кулинарните изкушения горе няма да коментирам...🥂



  • Е да де, ма аз правя само ББКто, а снега до него не го чистя аз.
    alt text
    После инспектирам отвътре дали е изчистено и ако е ги пускам обратно на топло.
    alt text

    Добре де....винаги ги пускам.
    А после излизам и изчиствам.
    alt text
    А през туй време и хлябче изпекох.
    alt text



  • Таз вечер направих картофи с грах и други зеленчуци. Полуяхния, полусупа. Видях, че ще остане и още топла я сложих в буркани и тя до час си дръпна капачка. Тъй ги слагам в хладилника на под 5°С.
    alt text



  • Троле, а правиш ли още шунка? Наскоро @NO-CARRIER се похвали с нов шунковар и мен пак ми се запалиха фитилите. Макар че още съм на вълна пушене, преди празниците подарих на мъжо пушилня и вече два пъти пушихме разни нещица, но още се учим.



  • Доста рядко, щото имам един полски магазин. Ма можеш да направиш шунка и без шунковар. Той шунковара е угодия, но не е задължителен.
    Използвал съм пликче за фризер Ziploc, че са най-здрави. Първия път ползвах ластик, но се скъса и после го вързах с канап. Пак става. Водата си я пуска. Държиш го на 85°С във вода, докато вътрешната му дахвърли 72°С. Аз го дигам до 74-5°, щот мъ ие шубе.
    А после в ледена вода.
    Много е сложно за обяснение, но ние поехме към повече зеленчук, риба, пиле и малко прасе и теле.
    Свинското, което иначе ми е любимо, е най-трудно разграждащото се месо. Разгражда се за около 5 часа ако си буден и мърдаш. Ако го ядеш на вечеря и 1 час след туй заспиваш не е добре. На обяд и след туй в градината е Ок. Англичаните го маат сутринта по малко.
    Майтап!
    Тъкмо се бях задълбочил на шункова тема и се прибира детенце и реве. Измъкнала патрона на бравата на външната врата. Ходи купувай нова и я сменяй на -15°С. Всичко е наред. Но сега трябва да готвя бързо.😏



  • @Troll ,добре дошъл отново! Липсваше ми от стария Форум.Задобрял си в гозбите,поздравления от мен!☺ 👌



  • Благодаря!
    Благодаря!
    Стараем се, значи. Но не винаги ми се отдава. А ми се променя визията за храненето.
    Днес се прибрах по-късно, защото много вали сняг и е -8. Но снегът ще спре вечерта и като стане +4°С, ще го обърне на леден дъжд, заледяващ се дъжд и после обикновен такъв. А утре вечер, като стане -5 аз в петък сутринта ще ходя на работа с кънки.
    😎



  • Кофти време при вас 😞 .Тук пролетно почти тези дни...дори кокичетата набодоха



  • Ами не е проблем, че е топло или студено или снежно, а че се сменя за секунди, щото е равно, като тепсия. А иначе е относително доста по-топло от преди. Аз съм дошъл тук, та кат се стопли тук ще е вечно лято.😄



  • alt text
    Крем супата от броколи е приказна!
    ☹
    И даа ... утре сутрин няма да е -5°, а -12°С.



  • Аз направих крем супа от брюкселско зеле, содена питка и салата. А детето е "сготвило" сандвичи от subway.
    alt text



  • Извинявай, ама при крем супа от броколи и аз ще изтърча до събуей 😝



  • 😁
    Крем супата е от брюкселско зеле.
    А в хладилника има достатъчно вълча салата за който иска.
    Тролски пърженки със сирене:
    alt text
    Обяд
    alt text


 

0
На линия

258
Потребители

250
Теми

3.8k
Публ.

CVETAR.ORG