Тролски бар
-
Содена питка, риба и зеленчуци стимвани и зелена крем супа - 1/3 стебла от броколи, 1/3 зелените опашки от пресния лук и 300 гр спанак с 1л зеленчуков бульон.
-
Хлябчето е с лъжица брашно от лин и на мен ми харесва.
-
А направих едно тзатзики. Изцедих млякото. Турих чесън и сол и тогаз се сетих, че нямам краставица, та му сложих кисела краставичка и стана друго, ма пак бива.
И си играя с малки банички със спанак.
Една варена тиква и семките на последните три.
-
Липсваше ми твоя кухненски ентусиазъм
-
"Луд умора нема!
Само се поти!"
Готвенето е едно логично продължение на зеленчуковата ми градина с други средства.
Или както е рекъл Тарапонтии:
И нека зеленчуците са твои цветя, а цветята - твои зеленчуци.
=
Сутринта трябваше да ходя да купувам термостат в неделя, в 08:00, в снежна буря, на -20°С.
И съм открил една закономерност!
Ако пред къщи има сняг и зад къщата е така:
-
Майко мила, дано не ни застига като на първата снимка. По-точно минусите.
Като на втората по-бива, но да не мърдаш никъде и вътре да е поне 35
-
Еми то -20° не е толкоз зле. Проблем е, че като падне сняг на предното стъкло на колата и размръзва и като потече надолу и се заледява, затуй трябва правилната скорост на чистачките да избереш, та да го бършеш докато е течно.
А аз съм правил ББК на -24(или -27°С) беше. Вече съм забравил. Ако женурята кажат и довечера, ще направя.
-
Ей туй е мъж на място- женурята поръчват, мъжът готви
Добре, че и аз намерих такъв мъж! Ама аз пък съм добра с мотиката, тъй че сме квит
Кулинарните изкушения горе няма да коментирам...
-
Е да де, ма аз правя само ББКто, а снега до него не го чистя аз.
После инспектирам отвътре дали е изчистено и ако е ги пускам обратно на топло.
Добре де....винаги ги пускам.
А после излизам и изчиствам.
А през туй време и хлябче изпекох.
-
Таз вечер направих картофи с грах и други зеленчуци. Полуяхния, полусупа. Видях, че ще остане и още топла я сложих в буркани и тя до час си дръпна капачка. Тъй ги слагам в хладилника на под 5°С.
-
Троле, а правиш ли още шунка? Наскоро @NO-CARRIER се похвали с нов шунковар и мен пак ми се запалиха фитилите. Макар че още съм на вълна пушене, преди празниците подарих на мъжо пушилня и вече два пъти пушихме разни нещица, но още се учим.
-
Доста рядко, щото имам един полски магазин. Ма можеш да направиш шунка и без шунковар. Той шунковара е угодия, но не е задължителен.
Използвал съм пликче за фризер Ziploc, че са най-здрави. Първия път ползвах ластик, но се скъса и после го вързах с канап. Пак става. Водата си я пуска. Държиш го на 85°С във вода, докато вътрешната му дахвърли 72°С. Аз го дигам до 74-5°, щот мъ ие шубе.
А после в ледена вода.
Много е сложно за обяснение, но ние поехме към повече зеленчук, риба, пиле и малко прасе и теле.
Свинското, което иначе ми е любимо, е най-трудно разграждащото се месо. Разгражда се за около 5 часа ако си буден и мърдаш. Ако го ядеш на вечеря и 1 час след туй заспиваш не е добре. На обяд и след туй в градината е Ок. Англичаните го маат сутринта по малко.
Майтап!
Тъкмо се бях задълбочил на шункова тема и се прибира детенце и реве. Измъкнала патрона на бравата на външната врата. Ходи купувай нова и я сменяй на -15°С. Всичко е наред. Но сега трябва да готвя бързо.
-
@Troll ,добре дошъл отново! Липсваше ми от стария Форум.Задобрял си в гозбите,поздравления от мен!
-
Благодаря!
Благодаря!
Стараем се, значи. Но не винаги ми се отдава. А ми се променя визията за храненето.
Днес се прибрах по-късно, защото много вали сняг и е -8. Но снегът ще спре вечерта и като стане +4°С, ще го обърне на леден дъжд, заледяващ се дъжд и после обикновен такъв. А утре вечер, като стане -5 аз в петък сутринта ще ходя на работа с кънки.
-
Кофти време при вас
.Тук пролетно почти тези дни...дори кокичетата набодоха
-
Ами не е проблем, че е топло или студено или снежно, а че се сменя за секунди, щото е равно, като тепсия. А иначе е относително доста по-топло от преди. Аз съм дошъл тук, та кат се стопли тук ще е вечно лято.
-
Крем супата от броколи е приказна!
И даа ... утре сутрин няма да е -5°, а -12°С.
-
Аз направих крем супа от брюкселско зеле, содена питка и салата. А детето е "сготвило" сандвичи от subway.
-
Извинявай, ама при крем супа от броколи и аз ще изтърча до събуей
-
Крем супата е от брюкселско зеле.
А в хладилника има достатъчно вълча салата за който иска.
Тролски пърженки със сирене:
Обяд