Тролски бар • А по случай 8ми март - праз с изненада и зеленчуците после.
  alt text
  Ами то аз се държа с тях все едно всеки ден е 8ми март.
  alt text
  Казаха че е мнооого вкусно и го изядоха. • И шунката стана
  alt text
  И я паркирах в хладилника. • alt text
  Този път 2:1=теле:прасе 1.5 кг =4×375 гр
  Оваляни в смес 1:2:1=кимьон:червен пипер:чубрица. Горе долу по 10гр подправки полепват върху 5 гр чеснова паста на парче
  alt text • Беше изостанала една палачинка от сутринта, та я напълних с извара от вчерашната:
  alt text
  Много вкусно! • Днес
  alt text
  Ни преместиха времето с един час напред.
  Аз извадих пастарма за закуска прасешка и пилешка.
  alt text
  И киселото мляко го паркирах в хладилника
  alt text • Остана ми свободно време и
  alt text
  Това е пастетче, разядка.... 250 гр броколи. Сварени и отцедени се умешват с 100 гр бяло саламурено, но и извара става. 5-6 ядки от орех, 2-3 скилитки, сол и чер пипер на вкус. Турих и лъжица майонеза. Всичко в блендера до гладка субстанция и после се препича хляб.... • Това звучи добре. Ще го пробвам. • Много ми липсва ТониТопБГ!
  Разликата между профи и аматьор е че профи-то винаги прави следващата манджа по-добра, а аматьора може да достигне случайно невероятен връх, но ако е съвсем аматьор, няма да може даже да повтори.
  Освен това става въпрос за време.
  Аз готвя от две-години и изплзвам за готвене 1/10 може би от моето време, профи-то използва 75-85% от времето си последните 20-30 години. • @delfin Много е добро с хляб и пипер. Под пипер разбирам смес от разни пипери.
  alt text • Направих си сандвичи за утре
  alt text
  Не ме жалете много, щото те верно са маломерни, но но ще си взема и полвин литър боб.
  alt text • Тони пише във фейс групата на флауърснет.инфо.
  Мисля, че знае за съществуването на новия-стар форум. • Благодаря за отговора 👍 .И аз почти така ги размразявам,само,че на стайна темп.Да ти кажа,може да ти е от полза, чушки не ги беля преди да заминат във фризера.Може и да си въобразявам,но ми се струва,че така по-малко изсъхват.
  Като видях пъстърмичката ти ,устата ми се напълни със слюнка.Браво чудесно изглежда,предполагам и на вкус е чудесна.👏 • @натуся ще пробвам. Аз ги беля веднага щом изстинат. • Направих мързеливи сарми, всъщност главната част още се вари под налягане. Но отстрани турих в малката фурничка малко и накрая ги поръсих със сирене, което е кашкавал. Мислех да правя заливка, нооо ме домързя.
  alt text • alt text
  Теле с картофи, постни сърми, мое сирене с маслинки и ферментирали зеленчуци( цветно зеле и морков) • @troll каза в Тролски бар:

  И шунката стана
  alt text
  И я паркирах в хладилника.

  Това, което претенциозно наричам шунка е половин кило кайма, приготвено в шунковар. Основно с нея си правя сандвичите. Направена е преди седмица( на 8 март), а днес изглежда така.
  alt text в хладилника ми, който е настроен да дава 2-4°С ( ботулизмите шават от 5°С до 55°С).
  Отвътре е приятно, леко розово, но отвън е един оттенък на сивото.... нещо средно между стар вампир и разпадащо се зомби. Аз обичам да имам избор и съм се снабдил с нитритна и нитратна сол.
  alt text
  И отзад
  alt text
  И чета като отвързан. Например австрииската нитритна сол, която продават в България е 0.5-0.6%, америчкия стандарт е 6.25%. Но в туй има смисъл, щото Дзвера предлага да заместим 50% от готварската сол с нитритна такава т.е. 11 гр готварска и 11 гр. Нитритна на килограм. Докато и Тони май слагаше по грам, два, вместо готварската, щото тук е много по-концентрирана.
  Нитритната сол е Е250.
  Та си мисля леко така да видя.
  П.с. една oz= 28 гр. • Още една градска легенда е развенчана.
  Аз винаги съм писал, като папагал, туй, което съм прочел.
  Че UHT млякото не прави добро сирене.
  Не съм пробвал аз, но в близко време ще го направя. Днес гледах филм на пич, който прави едновременно две кисели млека, едното от които нарича гръцко, щото е изкиснато с UHT мляко.
  Това е просто по-бързо пастьоризирано мляко. • Забелязах, че колкото пъти вляза във форума, стигам до тази тема и огладнявам безумно. Сега намерих кой да обвинявам, че дебелея 🙂 • @ddodo няма страшно. Идва пролет, ще почне да се копа 😉 • Щастието е в порцията. Това е моя превод на : Само дозата прави отровата. А аз лятоска копам, но зимъска фърлям сняг. Много сняг. Обаче и при мен се стопля. Сега е +7°С и всичко се топи и навсякъде е вода. Тази зима е характерна за мен с това, че от 15 януари не съм излизал за барбекю отзад. Не ме притеснява снегът. Таз година няма толкоз. Но тази година не можах да попреча на някаква животинка да зимува под бараката ми за инструменти. Подозрението ми е че туй е голям мъжки ....ъъъ .... тия с двете бели ивици дето фърлят през гъза си бойни отровни вещества. Туй са много спокойни животинки и могат да минат съвсем до теб без нищо, но ако изтървеш лъжицата се стряскат и .... ти не можеш да се измиеш до седмица, а и други бели стават.
  Това са пътеките, които си е направил. Горе е "домът" му.
  alt text


Впишете се, за да отговорите
 

2
На линия

264
Потребители

261
Теми

4.1k
Публ.

CVETAR.ORG