Тролски бар



  • Тук е 35°С на сянка.
    Правя студени сандвичи.
    alt text
    Жулят кисело мляко с краставица и чесън насолено и с копър.
    Вчера стимвах зеленчуци и ги ядът от хладилник.
    Аз пия бира и се потя.
    И вино.



  • Тъкмо се чудех някога секва ли ти желанието да готвиш.😀 За вас това са наистина жеги.
    така сме ние по принцип лятото, въпреки, че това лято при нас се оказа объркващо - след период на жега, идва период на градушки, но не като едно време, за един час и после пек, а студено време. Тъкмо за отпуската гледам прогнозата за двете седмици -има няма 22 градуса лято, ще слагам обувките и якето май.



  • Никогъж нищо ми не секва! Само се потя! 😋
    Айде ся... за нас туй било жега, а за вас - норма лятна. 😄
    Тук става доста по-топло през лятото.
    Аз имах предвид, че времето рязко се смени и от едни 12-15-17° отскочи на 35°@85% влажност.
    И като пуснах голямата фурна на 230° за час и женурята ореваха орталъка.
    А иначе мощни климатици в къщи, колата и на работа могат да те разболеят.
    Правя градинарски студени супи, които после откривам, че се казват минестроне, гаспачо или вишесоаз.



  • Вчера едно приятелче ми донесе 12 яйца от домашни кокошки.
    alt text
    Аз сварих 6(върху синята формичка за лед), три сложих в тутманика
    alt text
    И трите в дясно утре ще ги изпържа.
    В ляво белите са магазинските.



  • Направих си рамка, на която опъвам конец и ще видя какво ще муша между тях.
    alt text
    Ако е парцали ще стане мини черга, ако е прежда или конец ще изтъка нещо.



  • Докато си пекох на ББКюто хляба и пържолките и се разходих и установих, че имам лилиуми.
    alt text
    И домати
    alt text
    А хляба стана чуден
    alt text
    alt text
    Мек и попиващ, та се наложи да спретна една микс бобова гарнитура, което с чесънче и червено те отвежда в Рая и то още на земята.
    alt text



  • Хлябът е чуден, наистина!👌
    Но цветето, оранжевото, е хемерокалис, не лилиум.



  • Благодаря Пери!
    Права си разбира се!
    Туй цвеке, го получихме барабар с къщата и беше мъничко и аз веднага го набедих за лилиум.
    Даже жената го извади изцяло от там и го пресади на друго място. Но на другата година, то не разбрало и пак си никне, но сега е по-високо от мен. Много ме радва.
    Имам си и лилиум.
    alt text
    Имам си и гостенка.
    alt text
    За мен това е толкова приятно....неделя следобяд да си седя на терасата отзад и да се правя, че пия вино.
    alt text



  • Вчера си направих кебапчета
    alt text
    А днес си набрах шалот рециклиран от едносантиметрови отпадаци на 1 юни, а ся е 11 юли. Понеже го късам за зелено можех да го набера поне седмица две по-рано, а и той е най успешния.
    alt text



  • Хемерокалис
    alt text
    А си направих хлебче
    alt text
    А после и цър пър
    alt text
    А в туй време стана бобта
    alt text
    И си отворих печени чушки
    alt text



  • Реших да направя принцеси/странджанки. Ако има тънка разлиха, аз не я знам.
    Каймата е подготвена за кюфтета, но е с праз.
    alt text
    Едното каза, че са приказни,
    alt text
    а другото каза, че хляба е божествен.
    Махна каймата и яде само хляб.
    alt text



  • Едно от моите хобита е да търся рецепти за хляб, които се изпълняват стъпално цяла седмица. Е ся .. засега се борим с твърди три дни.
    Та вчера турих опара към 19:00
    alt text
    А днес, сутринта и добавих брашно и вода
    alt text
    После към 11:00 окончателно фиксирах и присъпих към първо втасване.
    alt text
    А после в ББК, а и в туй време стана киселото мляко, само дето ми свърши газта на ББКюто и не се вдигна хляба достатъчно, щото сменях бутилки, а и кухненската мивка ми протече, та се правих ма водопроводчик , та проблеми.
    alt text
    И шунката стана
    alt text
    Хляба е приказен
    alt text
    с пастет,
    alt text
    а ся се готви боба.



  • Ариел
    alt text

    alt text

    alt text



  • Пастърва на барбекю с лимон и розмарин.
    alt text
    15 мин@300°С със стимвани зеленчуци
    alt text

    alt text


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

277
Потребители

270
Теми

4.5k
Публ.

CVETAR.ORG