Тролски бар



  • Тук е 35°С на сянка.
    Правя студени сандвичи.
    alt text
    Жулят кисело мляко с краставица и чесън насолено и с копър.
    Вчера стимвах зеленчуци и ги ядът от хладилник.
    Аз пия бира и се потя.
    И вино.



  • Тъкмо се чудех някога секва ли ти желанието да готвиш.😀 За вас това са наистина жеги.
    така сме ние по принцип лятото, въпреки, че това лято при нас се оказа объркващо - след период на жега, идва период на градушки, но не като едно време, за един час и после пек, а студено време. Тъкмо за отпуската гледам прогнозата за двете седмици -има няма 22 градуса лято, ще слагам обувките и якето май.



  • Никогъж нищо ми не секва! Само се потя! 😋
    Айде ся... за нас туй било жега, а за вас - норма лятна. 😄
    Тук става доста по-топло през лятото.
    Аз имах предвид, че времето рязко се смени и от едни 12-15-17° отскочи на 35°@85% влажност.
    И като пуснах голямата фурна на 230° за час и женурята ореваха орталъка.
    А иначе мощни климатици в къщи, колата и на работа могат да те разболеят.
    Правя градинарски студени супи, които после откривам, че се казват минестроне, гаспачо или вишесоаз.



  • Вчера едно приятелче ми донесе 12 яйца от домашни кокошки.
    alt text
    Аз сварих 6(върху синята формичка за лед), три сложих в тутманика
    alt text
    И трите в дясно утре ще ги изпържа.
    В ляво белите са магазинските.



  • Направих си рамка, на която опъвам конец и ще видя какво ще муша между тях.
    alt text
    Ако е парцали ще стане мини черга, ако е прежда или конец ще изтъка нещо.



  • Докато си пекох на ББКюто хляба и пържолките и се разходих и установих, че имам лилиуми.
    alt text
    И домати
    alt text
    А хляба стана чуден
    alt text
    alt text
    Мек и попиващ, та се наложи да спретна една микс бобова гарнитура, което с чесънче и червено те отвежда в Рая и то още на земята.
    alt text



  • Хлябът е чуден, наистина!👌
    Но цветето, оранжевото, е хемерокалис, не лилиум.



  • Благодаря Пери!
    Права си разбира се!
    Туй цвеке, го получихме барабар с къщата и беше мъничко и аз веднага го набедих за лилиум.
    Даже жената го извади изцяло от там и го пресади на друго място. Но на другата година, то не разбрало и пак си никне, но сега е по-високо от мен. Много ме радва.
    Имам си и лилиум.
    alt text
    Имам си и гостенка.
    alt text
    За мен това е толкова приятно....неделя следобяд да си седя на терасата отзад и да се правя, че пия вино.
    alt text



  • Вчера си направих кебапчета
    alt text
    А днес си набрах шалот рециклиран от едносантиметрови отпадаци на 1 юни, а ся е 11 юли. Понеже го късам за зелено можех да го набера поне седмица две по-рано, а и той е най успешния.
    alt text



  • Хемерокалис
    alt text
    А си направих хлебче
    alt text
    А после и цър пър
    alt text
    А в туй време стана бобта
    alt text
    И си отворих печени чушки
    alt text



  • Реших да направя принцеси/странджанки. Ако има тънка разлиха, аз не я знам.
    Каймата е подготвена за кюфтета, но е с праз.
    alt text
    Едното каза, че са приказни,
    alt text
    а другото каза, че хляба е божествен.
    Махна каймата и яде само хляб.
    alt text



  • Едно от моите хобита е да търся рецепти за хляб, които се изпълняват стъпално цяла седмица. Е ся .. засега се борим с твърди три дни.
    Та вчера турих опара към 19:00
    alt text
    А днес, сутринта и добавих брашно и вода
    alt text
    После към 11:00 окончателно фиксирах и присъпих към първо втасване.
    alt text
    А после в ББК, а и в туй време стана киселото мляко, само дето ми свърши газта на ББКюто и не се вдигна хляба достатъчно, щото сменях бутилки, а и кухненската мивка ми протече, та се правих ма водопроводчик , та проблеми.
    alt text
    И шунката стана
    alt text
    Хляба е приказен
    alt text
    с пастет,
    alt text
    а ся се готви боба.



  • Ариел
    alt text

    alt text

    alt text



  • Пастърва на барбекю с лимон и розмарин.
    alt text
    15 мин@300°С със стимвани зеленчуци
    alt text

    alt text



  • Гост
    alt text
    Колегата пак ми донесе домашни яйца
    alt text
    Накъсах си пресен чесън
    alt text
    Забравих да спомена, че следващата седмица съм ваканция, та могат да се очакват повече простотии.



  • Та тааааа!
    alt text

    alt text

    alt text

    alt text

    alt text



  • Хортензията е впечатляваща!!!



  • @пери благодаря пери!



  • В сряда през ноща тръгнах и сутринта бях в Ню Йорк.
    alt text
    Прекарах четвъртък в Джърси сити и късно вечерта поех към дома и днес рано сутринта се прибрах.
    Това ми даде основание да си купя по-голяма термо чаша за кафе.
    alt text
    Поспах и като станах установих, че имам червени домати и скоро ще берем.
    alt text
    alt text
    Това е 3-4 седмици по-късно от нормалното.



  • Направих хлябче (към 400гр общо)
    alt text
    това е бързо хлябче и не е втасвало втори път.
    Утре ще направя истински.
    alt text
    Бобчето стана и ся се колебая за нещо цър-пър.


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

292
Потребители

281
Теми

4.9k
Публ.

CVETAR.ORG