Гоблени, плетива, бродерии, картини • Линк към старата тема за гоблени:
  https://old.cvetar.org/viewtopic050b-4.html?f=25&t=3869

  @primavera каза в Какво ни зарадва днес:

  Злати,тази още по-прекрасна от първата😛
  Искам да попитам боичките за рисуване влизат ли в комплекта или сама си ги набавяш? И друго боите при завършена картина релефни ли са,като маслени /по-плътни/или са като обикновени?
  На всяка цена да я покажеш завършена!😍

  Наталка, боичките влизат в комплекта заедно с 3 бр. четки с различни размери, но аз ползвам предимно средната.
  Боите са акрилни, а не маслени. Разтварят се с вода до желаната консистенция, и нямат неприятната миризма на маслените бои. Съхнат бързо, и ако си сбъркал нещо, след 5 мин. можеш да замаскираш грешката с правилния цвят. Маслените бои съхнат мноого бавно, и за една такава картина с толкова много елементи, опастността да ги замажеш е голяма. Верно, че маслените бои имат висока покривност и плътност, но те са за професионалисти. В случая за аматьори като мен, акрилните бои са по- доброто решение. Може да се нанася по- дебел слой от боята за по- голяма плътност, но както казах четката изсъхва много бързо, и става по- малко маневрена.
  Понеже има много дребни детайли, със засъхваща четка много трудно се нанася боя върху тях. Понякога нанасям 2 слоя боя, особено при по- светлите цветове, за да не се вижда номера отдолу:)
  Всичко е до свикване. На мен ми е релаксиращо да рисувам, особено сега, когато няма работа в градината.
  За протокола, рамката ми едва днес дошла, та ще почакам до следващата седмица. • Злати,Благодаря ти за изчерпателния отговор😘 Стана ми интересно,понеже и аз рисувам понякога...когато имам време естествено😆
  Акрилни бои си взех миналата година,понеже ми трябваха за рисуване върху дървена повърхност и останах доволна от покритието им.Зависи разбира се и от качеството,защото много фирми предлагат/тези бяха италиански/.
  А рамки за гоблени си вземам предимно от "Левчетата",понякога имат интересни ...
  Ще очаквам с нетърпение да видя завършената картина!
  С приятелски поздрав от мен!😍 • @primavera ,
  Благодаря.🥀
  А ти какво рисуваш с акрилните бои? Саксии, декупаж? Интересно ми стана, понеже остават бои от картините, и се чудех какво да правя с тях.
  Между другото ти си втория човек, който ми казва да търся рамки в левчето. Хм, ще хвърля едно око, въпреки че съм скептична. Щом обичаш да рисуваш, ще се радвам да споделиш красотички тук🕊 • @Pyracantha ,здравей отново!
  С боите рисувам върху глинени саксии/негледжосани/,след като изсъхнат хубаво ги минавам с акрилен лак и се запечатват.Това съм го правила и с обикновени темперни бои/върху една стара делва/.Ще потърся снимката и ще я покажа.Отделно имам и други разни идеи,но ще ти ги споделя на е-мейла,за да не се разливам тук. 🙂 • alt text
  alt text
  alt text

  alt text
  alt text
  alt text • Сега ако кажеш, че и това ти го правиш...😯 • Не съм аз.☺ • Който и да го е творил/предполагам съпругата на Тролчо/ е повече от красиво! Поздравления към майсторицата!😄
  Ет обещаната снимка на рисуваната от мен делва/наследство от прабаба ми/.Рисувана е с темперни бои.
  alt text
  alt text • alt text • @Troll,
  Уникални плетива си показал! Животинките, снежния човек и дядо Коледа, Елза и Ана...
  Браво на майстора/ майсторката! Толкова мънички и нежни нещица с една кука да сътвориш си е талант! 👏
  @Primavera,
  Вдъхнала си живот и си дала цвят на старата делва. Изборът на момина сълза за десен е много сполучлив, цветето е нежно и ненатрапчиво.
  А саксиите, които рисуваш използваш ли за засаждане на растения, или само като кашпи, в които слагаш пластмасова саксия? Опитът ми с купешки изрисувани глинени саксии е, че с времето от водата и торовете, слоят боя се излющва, и саксията става нелицеприятна. Това е когато се засажда директно в нея, разбира се.
  Рисуваш ли върху керемиди, камъни, стари дъски? Изобщо изкуство в каквато и да е форма ми е интересно и ще се радвам да споделиш снимки и опит.😍 😘 • И аз съм се пробвала върху саксийки, но използвах едни маркери, с които се рисува и върху стъкло, предполагам като перманентни. Не е някаква картина, а просто различни шарки и то за кактусови растения. Не съм сигурна обаче, че ще издържат на вода, предпочитам да не пробвам нарочно. Има такива бои, които се продават за рисуване върху стъкло, те би трябвало да са устойчиви. На артзанимания с деца, които сме правили, рисуваха и правиха колажи върху по-неутрални плочи от теракот, и без това като останат в повече нямат особено приложение. Не мога да покажа снимки в момента, но много интересни вазички се получават от прежди и декоративни елементи върху шишета, също и пана от дървените пръчици... Аз също обичам такива дейности и жалко, че не ми остава много време за такива. Наистина успокояват, от тези по-малките книжки съм си взимала, където оцветяваш - при голям стрес направо ти изчиства мозъка, докато го правиш...
  Виж плетенето от малка не ми се удава, щото и там се оказва има математика☺ . Тръгнах да плета шал навремето, той стана един модерен, трапецовиден, майка ми се хвана за главата - какво правиш вика, от двете страни добавяш бримки явно... Та дотам бях с опитите. Те затова казват хората, като се провалиш в нещо като дете, после трудно ти идва мерака😄 • @zvete каза в Гоблени, плетива, бродерии, картини:

  .....той стана един модерен, трапецовиден, ...
  😂
  П.С. Да покажеш азалийката, Цвете. • @pyracantha , във фейса имам май няколко снимки, но пусто трябва да ги прехвърлям пак , а малко загубих тренинг...☺ • alt text

  alt text • alt text
  Това е пингвин и е момиченце. Около 40-50 см в диаметър и е пълна с дунапрен. • Сухи листа.
  alt text
  Рамката е мое творение. • Още няколко мои произведения,рисувани през годините...
  Кратуна,направена на ваза,рисунките от двете и' страни:
  alt text
  alt text
  Отново Кратуна/сувенир/,направена във вид на къщичка за патицата 🙂
  alt text
  Кутия от дърво,с мотиви от приказките:
  alt text
  alt text
  ...и една стара метална лейка,която реших да реставрирам с идеята да бъде използвана за кашпа:
  alt text
  Извинявам се за дългия пост и многото снимки. • @Primavera,
  браво, много красиви!
  Синята лейка с маргаритките е страхотна! 😍 • Довърших втората картина. Щях да я показвам след рамкирането, но не се сдържах☺
  IMG-4569.jpg

  IMG-4573.jpg
  На живо е по- красива. Ще я снимам пак с рамка. • Ти направо си машина 😃.
  Чудесно си се справила!


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

436
Потребители

329
Теми

7.4k
Публ.

CVETAR.ORG