Минзухар(Crocus)
-
Един бързак....
-
И бързак, и хубавец.
Предната седмица като си ходих на село, хвърлих набързо едно ако, но дори листа не видях.
-
Благодаря
@delfin ,явно твоите са по на сянка.Моите,които са на припек цял ден първи изникват.Другите още и листа не показват.Зависи донякъде и от сорта,разбира се .
-
17.02.19
Тези, белите, са първи при мен. Преди доста години насадих много минзухари на поляната между овощните дръвчета с идеята да стане минзухарена приказка. Но нещата стават мноого бавно.
.
Едни едри, лилави, като че ли се и позагубиха.
-
Наталче, Дефинче, много са ви нежни ....
Имам за сега само в оранж, но не мога да кача снимките
-
-
@Pyracantha Много е красиво и нежно!
-
Ето и моите първи минзухарчета - вземани от гората с кокиченцата заедно. И така си растат.
-
@pyracantha каза в Минзухар(Crocus):
Мисля, че на този името е crocus king of the stripes, с едри цветове, не се множи много.
-
-
Пролет любима
!
Моите утре ще ги видя, но са доста назад.
-
Осмомартенски сладурчета от малката
.
Подари ми ги с пъпки в основата. За една нощ извисиха цвят, както ги виждате на снимката. Но не се отварят. Може би, защото не ги напича слънце
-
@poli62 каза в Минзухар(Crocus):
Наталче, Дефинче, много са ви нежни ....
Имам за сега само в оранж, но не мога да кача снимкитеТова ми е познато и е много гадно.
Как да ти помогнем Поли? Къде срещаш проблем при качването на снимки?
Сподели, пък може задружно да го решим.
Ето и една пролетна снимчица от мен.
Срам ме е, че не ги удостоих с внимание тия пролетни цветенца, но за догодина съм си обещала да се поправя.
Внасят много настроение и трябва да ги има в градинката.
-
В събота като си отидохме на село, този път направо си личеше, че иде пролет. Едни такива, незабележими на пръв поглед нещица.
Тези си растат на пътеката, на място, където не се стъпва.
А тези в градината
-
Този лилав цвят ми е любим
Много са нежни!
А при мен за сега само слънчицата греят
Не че са много видове, но дтугите едва са се показали.
-
Честити Минзухарчета,момичета! Красиви,предвестничета на пролетта!
-
Да не са ви прецъфтели минзухарчетата
Малко цвят лила от мен
-
@delfin Много са красиви! Според моя опит, като прецъфтят, ги накисни във вода, дизинфекцирай корените и насади в градинска пръст, плюс торене за да цъфтят добре и догодина. В купешката често загниват.
-
@Лютиче , предполагам ми говориш за осмомартенските минзухари по-горе? Но те са от...миналата година
. Оттогава са в градината и за съжаление тази пролет нито едно не цъфна.