Caesalpinia sp.
-
Цезалпиниево време:
-
Колко уморих... Как ли не опитах...
Не и не! Не зимуват при мен и това е.
-
Бобсън, много е нежна и красива!
Преди десетина и повече години и аз направих няколко опита, но ми омръзна да се рестартира до дъно след всяка зима и се отказах.
-
Бобсън, страхотна е! Колко много цвят! Моята има само един цветонос.
-
Миналата година засадих две цезалпинии в предблоковата градина (София). Някакъв човек от съседния блок ми даде издънките и твърдеше, че ще презимуват. Аз твърдях, че няма. Ами живи са, почват да се разлистват.
-
@nat каза в Caesalpinia sp.:
Миналата година засадих две цезалпинии в предблоковата град(София). Някакъв човек от съседния блок ми даде издънките и твърдеше, че ще презимуват. Аз твърдях, че няма. Ами живи са, почват да се разлистват.
Търсех тема за друго градинско, но попаднах на тази и ми е много любопитно...Моята красавица дали тази зима ще оцелее без защита? Предишните две беще защитена, но това лято дръпна много, че и цъфна
За протокoла, градинката ми е в северна България.
-
На коко @NO-CARRIER в пазарджик май му измръзна една зима. Той да каже как беше.
-
И тази година прогнозите са за топла зима. Сложи все пак мулч на корените.
-
Не помня коя, в най-студената зима не издържа. Напука се стеблото от студа. Да, ако беше мулчирана, сигурно щеше да оцелее. Иначе през останалото време не бях и правил никаква защита.
-
@nat , @NO-CARRIER , благодаря ви
Мислех си за защита на цялото растение, но едва ли ще намеря подходящ "материал"
На всяка цена ще мулчирам корените, защото не ми се иска да я загубя. А двете шушулцичи, които е направила, изобщо не ми се видят таферни.