Подарявам Здравец
-
Подарявам "Здравец"/корени/.От стария,едролистен сорт,който е непретенциозен към почва и местоположение.Вирее както на пълна сянка,така и на по- слънчеви места.Идеален за бордюри или покрай зидове и стени на постройки,където други цветя не се развиват.Желаещите си поемат само транспортните такси.
-
@primavera каза в Подарявам Здравец:
Подарявам "Здравец"/корени/.От стария,едролистен сорт,който е непретенциозен към почва и местоположение.Вирее както на пълна сянка,така и на по- слънчеви места.Идеален за бордюри или покрай зидове и стени на постройки,където други цветя не се развиват.Желаещите си поемат само транспортните такси.
- Здравецът е подарен!
-
@Primavera Здрасти!Ако има още коренчета здравец,аз искам да си ги засадя в двора.
-
А тоз здравец има ли си някакво наукобразно име?
Щото аз опитах няколко пъти ине стана.
-
@Troll Да разбирам ли, че нямаш Geranium macrorrhizum в двора си?
Ако е така, трябва да си намериш, едва ли е трудно.
-
Ами нямам... тя е дълга и сложна... много пъти съм купувал различни гераниуми растения и все не е туй. Ся, благодарение на теб ще купя семена пък ще видим кво ще излезе.
Аз обаче имам картина и не точно ухание, но една свежест, от тез и на баба ми, което съм запомнил.
-
@Troll E, то аз смятам, че ако се разходиш наоколо , не може да няма двор със здравец-такъв, какъвто е в спомените ти. Ако намериш такъв здравец , значи оцелява при твоите климатични условия.В противен случай - в сандъче и прибиране зимата. При мен температурите падат до -18 гр, нищо му няма. български здравец
-
@Arida ,за съжаление още пролетта го раздадох на желаещите.Освобождавах си място и ми беше излишен,затова бързах да го подаря.
-
@greeneyed Много благодаря!
Не съм виждал по дворове тук. Но туй не е бела, щото едва ли ще го има в предния двор, а задния се не види. Аз нямам добър градинар от местните за съветник. И те са се изкилиферчили и разправят кво са гледали бабите им.