Лале (Tulipa) • старата тема
  лаленца
  alt text • Моето първо лаленце се отвори в сандъчето

  alt text

  alt text

  alt text • Цъфнаха и лалетата ☀🌷...няма отлагане на пролетта.☺

  Light and Dreamy

  alt text
  Negrita

  alt text
  Golden Apeldoorn

  alt text

  Prety Princess

  alt text

  REMBRAND MIXTURE
  alt text
  Perfect match

  alt text
  Purple Prince

  alt text

  SALMON IMPRESSION

  alt text
  Van Eijk

  alt text • Оле, че хубави!!
  Кое е първото и предпоследното? • @delfin Не предположих, че ще предизвикат интерес и не сложих имената им, а беше редно за което се извинявам и сега ще редактирам поста си. • @ivaninka ,възхитена съм от красотата ,която си сътворила! Чудесно подбрани по цвят! Приказни Лаленца,браво!😍 😘 • Благодаря ти! Няколко пъти ги разглеждам.
  SALMON IMPRESSION го имам. Харесвам тази гама. Твоето ново ли е, че доста са ти нацъфтели?
  Light and Dreamy колко е високо? • @delfin SALMON IMPRESSION цъфти при мен втора пролет.
  Всъщност заради набезите на сляпото куче върху луковичните ми цветя, няколко поредни години се бях отказала от тях, но цветарската ми душа не изтрая дълго без тия пролетни дарове и благодарение на многобройното инфо в нета открих защитен начин за отглеждането им в пластмасови касетки заринати в земята и така миналата пролет отбелязах първият си успешен опит. След като дръжето пожълтя, измъкнах от земята касетите с добре узрелите луковици, недокоснати от подземното зверче.
  Ето как Salmon impression стои в компанията на Pink Impression и Van Eijk , според мен си подхождат като ръст и сорт.

  alt text
  Light and Dreamy е някъде две педи и половина - 45см. и за първа година го имам. Много обещаващо лаленце е, аз също го харесвам и сега като са нацъфтели ясно се вижда къде и край кого не му е мястото.

  alt text
  Това е Prinses Irene

  alt text

  Хубава, но с много нисък ръст и в оранжевата група е като коленичела .

  alt text

  А тук Salmon impression буквално се слива цветово с Candi Prince - петте лаленца в дясно на снимката, което ми харесва.

  alt text
  Записвам в тефтера кое не ми харесва и напролет ще има перестройка! • @ivaninka,
  Чудни са! 😍
  От кои касетки ползваш за луковиците, от по- дълбочките ли? Заради сляпото куче, и аз си играх една година да правя "кошници" от рабицова мрежа, в които сях луковиците на лалетата. Цъфтяха чудесно напролет. Не ми се занимаваше да ги вадя и ги оставих в земята. Следващата пролет, всички засукани сортове изчезнаха, а другите- по- обикновени- поникнаха и цъфтяха все така гъсти, както ги сях. Значи причината е в това, че не ги извадих. Ако беше сляпото куче, щеше да открадне всичко.
  Понеже нямам време да вадя и лалета на всичките грижи, дето са ми на главата, реших да оставя нещата в ръцете на естествения подбор. Което оцелее.
  А са толкова красиви, като ви гледам снимките.... • @pyracantha Благодаря ! Миналата година, нали страх лозе пази- ползвах само дълбоки касети. Но си е голям чанч копаенето на дълбоки траншеи, счупих се направо и тази година ползвах и плитки касетки. Ами, не е лека работата покрай саденето и ваденето на луковиците, но за да имат качествен цъфтеж се налага да се подбират по- едрите луковици. Аз също миналото лято накрая малко се измързеливих с ваденето и в последната касетка която беше засадена на влажно и сенчесто място половината луковици дадоха фира- изгниха. • И моите са в касетки заради сляпото куче. Но не ги вадих и така от миналогодишните най-скъпи и засукани, май нищо не поникна. Мисля, че ще има само едно лео, а бяха 3, освен тях още 1-2 сорта по-интересни имаше, от които нищо не поникна, празно седи мястото им. А, и сладолед имаше, вече няма... • @ivaninka, много са ти хубави туфите. През тела не можах да ги видя, но от компа ми изпълниха душата.
  Light and Dreamy е достатъчно високо за вкуса ми. Ще го поръчам при възможност.
  tulip ORANGE BREEZE, AKEBONO
  alt text
  Имам ги от години. Акебоно добре се размножава, но вече е загубило зелените си "шипове".

  Tulip ANTOINETTE, Tulipa Sanne, Tulipa clusiana Peppermint Stick и червени бабешки
  alt text

  tulip PURPLE DREAMS
  alt text • Прекрасни!!!😍 • Tulip Akebono
  alt text

  alt text • @delfin макар и с натежали от дъжда главици са все така прелестни лаленцата ти! 😊
  И аз искам да споделя последните си лалеени вълнения за тази пролет.
  Shirley
  alt text
  в компания с Purple Prince

  alt text
  За първи път при мен цъфти и Innuendo,
  високо 25- 30см.

  alt text
  Една случайна комбинация от Swetheart и някакво безименно червено, извадило късмет да оцелее от нападенията на сляпото куче, и аз без да се целя съм го улучила ... да не е жълтурчето самотно.☺

  alt text
  Лалето в розов цвят Boston grand perfekt .

  alt text

  alt text • Лоша телефонна снимка на част от лалетата, които садих есента. Не съм предполагала, че има лалета с такива гигантски размери на цвета. Няма да се кълна за сорта, но мисля, че са Sunlover и Yellow Pomponette.

  alt text • Прекрасни са ви,момичета!😊 😘
  @nat ,чудесни са излязли на снимката!😍 На тези божуровидните лалета им слагам подпорки,защото дръжката не ги удържа. • Шърли е много красиво лале. Преди години го имах, но го загубих. Swetheart е..отличаващо се. Много го харесвам.
  nat, прекраснни жълтурковци!

  tulip ELEGANT LADY, tulip RAJKA
  alt text
  Лейдито още не се е оцветила.
  Тези лалета са до стената на плевнята. Почвата е пълна с камъни - малки, средни. Явно остатъци някакви. Често ги изхвърлям. Последно напипах един по-голям. Понечих да го изровя, но се спрях навреме. Ако срутя и плевнята ще е върхът на постиженията ми 😁 .
  Та поради затрудненото кОпане там, реших да не ги вадя миналото лято. Пролетта повечето луковици бяха почти над почвата, изстрадали от лошите условия. Развиха само листа и тук-там някой цвят. Решила съм да наредя един ред декоративни камъни (от развален скален кът), да насипя почва и така да ги насадя наесен.
  tulip PURPLE DREAMS и те са там.
  alt text • @delfin ,на фона на каменната стена изглеждат много ефектни😍 • Tulip Gold Texas
  alt text

  alt text

  Tulip Burgundy 💜
  alt text

  alt text

  alt text


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

428
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG