Магнолия (Magnolia) • старата тема
  magnolia loebneri merrill
  alt text
  В събота изглеждаше така. До вечерта отвори напълно пъпки, но цял ден вятърът не спря да я брули.
  В неделя
  alt text
  За разлика от миналата година, тази цъфти в долната част на короната. И с три седмици по-рано (мин.г. -8 април)
  alt text
  Ароматна парцаливка
  alt text • Красавица!
  Делфинче,ти ли я оформи като дръвче, или така я купи? Моята Solange върви като храст, и ми свиди да я изрежа. • Оформих я. От доста години ми е. От големите магазини. Късно започна да цъфти. Като съм я купувала е била 30-40 сантиметрови клечоци.
  Solange ми върви с две разклонения. Другите съм ги изчистила. Но тя пък расте много бавно. Свиди ми да я окастря още, защото има и пъпки. Но като попорасне ще я фризирам.
  Имам и Daybreak. Дойде прилично дебело дръвче. Веднага махнах няколко разклонения. Оставих две по-големи. Но само едното заложи цветни пъпки. Така че другото много скоро го чака ножицата.
  Ниграта ми е най-разчекната. Но нея не можах да я оформя още в началото. Дала съм и шанс да се вихри. Е, не съвсем 😀 • Дрянът ти е цъфнал, делфинко, заедно с магнолиите. ☺ Няма да ги наричаш парцалки, звездички са)))))))))))))))
  И аз им режа ниските тънки клонки на стелатите. Другите са ми дръвчета, без да са рязани. Засега само една е тръгнала- Magnolia stellata rosea.

  alt text • Да ни я покажеш като отвори всички пъпки 💓 . При теб по същото време като миналата година ли цъфти?
  Дрянът е цъфнал отпреди три недели. Вече може и на прецъфтяване да отива. Не съм го заглеждала.
  Магнолиите са красиви и като храсти, когато не са достигнали огромни размери. Стига да е солитер и мястото да го позволява разбира се. При мен две са така. Другите две са с китки около тях.
  Ето една Solangeana на улицата в града. Много, много е красива. Снимах с тела и не и личи красотата.
  alt text
  А за парцаливостта, една такава ми е любима. Дори я описват като навързани бели парцалчета по клоните. Обаче ми изскочи от ума как беше. Половин час вече я търся в нета, но неуспешно. Ако се сетя ще я покажа. Май някакъв кобус беше.
  ПП Ей, намерих я. Magnolia 'WADA'S MEMORY'
  alt text

  alt text

  И става 😁
  alt text
  Кръстоска между kobus и salicifolia. • @delfin
  Делфинче, прекрасна е съседската Soulangeana! И снимката е хубава!
  Добре, че снимах вчера моята единствена цъфнала магнолия( Имам 2, но втората незнайно защо цъфти през лятото, и изсъхва в жегите). Днес сутринта имаше слана, и заварих цветовете попарени...и кафеви...
  IMG-6182.jpg

  IMG-6183.jpg • Ау, как слана. Между другото, сутринта като отивах на работа ми замръзнаха ръцете. Направо си беше за ръкавици.
  Жалко за красавицата. И колко цвята има. Как веднъж не им се размина на магнолиите. Все някоя ще бъде попарена. • Magnolia Soulangeana от 23 март.
  alt text
  Не е хубост, но каквото, такова. Много бавно нараства, но почвата е мама миа. Беше направила повече пъпки, но по някое време са се мумифицирали. Чак напролет разбираш, че са те изиграли 😁

  Magnolia Daybreak
  alt text
  Направи две пъпки. Втори сезон е при мен.
  Тук е от 30 март.
  alt text
  Бях изчистила едно-две разклонения при получаването. Това отдясно е било по-височко и се надявах да направи някоя пъпка, но пропусна. Повече няма да го чакам. Ще го махна тези дни. • Ниграта вече прецъфтява.
  magnolia liliiflora nigra
  alt text • За осми март и годишнината, която е 3 дни по-късно, се сдобих с жълтеникава магнолия. Оставих я да се изцъфти при мен и онзи ден я засадихме в двора на нашите, че при мен няма къде.

  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  alt text • Честито! Много е хубава!
  Щом цъфнала сте я купили, със сигурност ще цъфти и догодина.
  И колко много пъпки има само. Чудна! • Беше на пъпки, направо ми се изчака чакането докато цъфне. Честно казано, ако беше цъфнала, може би щях да избера друга. Тази си я представях по-жълта, описаха ми я лимонена, а тя си стана бледа ванилия. • Хубав цвят е. Мек, пастелен, ванилов . На мен ми харесва 😁


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

436
Потребители

329
Теми

7.4k
Публ.

CVETAR.ORG