Здравец (Geranium macrorrhizum)
-
Редактирам началния пост и заглавието (3 часа по-късно) и пускам линкове към двете теми от стария форум.
Благодаря, @nat и @Delphinium!
Здравец (Geranium macrorrhizum)
Hardy Geraniums (Сортове зимоустойчив здравец)
-
И естествено, актуално съдържание:
Geranium Johnson's Blue – голяма снимка
Geranium Elizabeth Ann – голяма снимка
Ще снимам и още, но сезонът е сега, така че действайте и вие!
-
Това е старата тема Hardy Geraniums:
https://old.cvetar.org/viewtopicad77.html?f=95&t=8259
-
@angelina_s каза в Здравец (Geranium):
За жалост не можах да открия темата в стария форум. А съм сигурна, че има поне две, защото свалих едната. Пускам линкове към това, което съм запазила, а ще ме облекчите много, ако откриете източника!
Анджи, ето линкове към стария форум:
Hardy Geraniums
-
Много са красиви! Не знаех, че има вариации на здравеца, винаги съм го смятала за супер просто растение, а май изобщо не е!
-
Geranium 'Patricia'
Чудовището здравец, които образува "хълм", цъфти по-дълго от всякакви едногодишни цветя, не иска нищо. Прати ми го съфорумец от британски градински форум преди доста време... Многогодишно растение с отличие за "градински достойнства" на Кралското градинарско дружество (RHS).
Според мен това е мечта за всеки градинар: не боледува, не се напада от вредители, поливане – колкото Господ дал (насаден е между камъни, така че под него всичко се дренира яко). Торене – хич. Иска слънце, цъфти неуморно от началото до края на сезона!
-
И този е хубав, ама аз залепнах по оня яркосиния. Напиши и за него, моля те.
А уж недолюбвам всички гераниеви...
-
Ами... на синия нищо не му е впечатляващо, освен че е син. И е доста по-едър. Не се разраства толкова впечатляващо, изцъфтява едновременно и окапва бързо. След което през целия сезон, най-много спорадично да пусне по някой цвят. И толкова.
Харесвам си го, няма спор, но... няма такова цъфтежно чудо, като "Patricia"-та.