Трябва ми диагноза. • Здравейте съфорумци, след като се запролети и се събудих от зимния сън, започнах да инспектирам флората у дома, и се натъкнах на някой поразени растения, болшинството от които знам как да церя, но за един цимбидиум и странните кръгли петънца са мистерия за мен.
  Моля помагайте.! alt textснимка на цимбидиума • Прилича ми на нахапано от някоя гад. Ама идея нямам дали е така и ако да - каква. • @orak Най-често по това време се появяват акари - от топлия въздух , на който държим растенията. Редовно ми акарясват напролет адениумите, защото са на светло и топло през зимата. Сега ги пръскам с нийм+прилепител, през седмица пак- заради яйцата. Тежката артилерия са нисоран и омит, тях бих ползвала само навън .

 • ![Това е снимката](imimage.jpgage url) • Все още ми е трудно да качвам снимки от първия път...., това е окапал плод на райска ябълка, нищо не е останало. Моля споделете какъв може да е проблема? Дървото е 3м, не е малко и към 3-4г.
  Миналата година имаше плод, после разбрахме че нищо няма и разбрахме, трябва да се полива. Тази година преди седмица и половина валя хубав дъжд, та се питам каква може да е причината за окапването на завръзите? • Здравейте, и при нас е същото с райската ябълка.Миналата година
  останаха само две ябълки всичко друго окапа, тази година за сега са пет . Ябълката е млада на 3-4 години, поливам я и пръскам заедно с цветята./ Аз също нещо не мога да качвам снимки /


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

428
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG