Люляк (Syringa vulgaris)
-
старата тема
И люляците цъфнаха
"Красавица Москвы"
Този ми го дадоха една клечка. Години наред набира сили. Голям зор докато отхвръкне.
Но пък красавец -тъмен."Нашият" си. Омръзнало ми е да се боря с издънки. Сега като гледам пак колко е напускал, офф.
-
Мноого красиви!!!
Красавицата на Москва ми е отдавнашна мечта, ама като няма място....
И тъмно- лилавият е прекрасен!
Между другото, моят единствен люляк е още в зародишен етап на пъпките. С издънките му и аз се боря, а под него се е заселил един агресивен зимзелен, който заради тях не мога да оскубя...
-
Ето и моите, сега са в пика си. Гледам ги в голяма саксия всичките, уж временно, ама така си останаха. Двуцветният за пръв път цъфти така пищно, миналата година имаше 1-2 цвята. Сефте се отчита и красавицата на москва, просто ме очарова. Снежнобяла и с едри цвеклета. Кичестият светлзо розов е от комшийска издънка, която си чопнах преди 3 години, също за пръв път ми цъфти. И от миналата пролет имам един тъмно лилав от комшия, но някак му се досвидя ли, що ли, даде ми две мънички издънки и тази година още няма цвят, най на преден план, високи около две педи.
-
Кика, уникално! Люляци в саксия. Много ми харесва идеята. Съчетанието също е страхотно! Много добра комбинация на двата. Браво, поздравления!
Твоят розов, като моя тъмнолилав - дадени от стиснати хора ха-ха.
Що така късно цъфтят при теб?
-
При мен всичко е късно, почти като при ангелина. Морето действа все едно си отворил хладилника и стоиш насреща му.
Ходих да гледам оня от стиснатия човек. Не две, а една педя е! Той не е цъфнал, трябва да е тъмно лилав. А светло лилавия кичестия аз си го изчоплих от една ненаселена съседска градина. Красавицата и двуцветния са от една поръчка на емо от 2015-та.
Между другото подребдата им е случайна, но и на мен много ми хареса как се получи. Първоначално си ги представях някой ден в моята си градина "подредени" контрастно - примерно тъмно лилавия, светлия, пъстрия, белия. Сега обаче, така постепенно преминавайки от светло към тъмно ми харесват повече. Някой ден като доживеят до градината, ще са в този ред, а най-тъмния нецъфнал лилав ще е последен накрая.
-
@kikabelata голяма красота
-
И то в саксии, познай сега, как ме запали и за люляци да гледам