Великден • Миналата година бях чела в нета за използването на хортензия при боядисването на яйцата. Приложих го ☺ . По-точно картоп, или както там се казва белият храст. Бях си оставила и хортензия, но цветлетата и бях малко смачкани.
  Очаквах да сътворя нещо впечатляващо, но не се получи "уау" 😁
  alt text

  alt text

  alt text

  alt text

  Козунаците ще ги меси тази вечер сестра ми 😉 • Чудесни, много нежни! Браво!♥ • @delfin просто приказни!
  Браво! • Благодаря ви! Светлички излязоха, хубавички.
  Трол, ти няма ли да ни покажеш някое великденско творение? Знаем, че си майстор ☺ . • На мен пък много ми харесват, като картинка са. На моите най-ценното им е, че са домашни 😄 иначе като цветове нищо особено, понеже нямам бели. • @delfin козунака почти бива, а яйцата са лилаво-пембени
  alt text • Е, как бива. Направо си е идеален козунакът. И яйцата са много хубав цвят. • @delfin начи ся.... бива на вкус, но е направен калпаво. Трябва да го разделя на две и да остане толкоз дълъг и тогаз фитилите ще са по-тънки и ще мога да оплета 4 ъъъъ наплитания. Освен туй края е много некултурен. Ся аз понеже съм майстор на тестото съм го докарал, но след първото втасване има мнооооого още да уча за козунаците. Обаче някои неща знаех, но ме пресира клиентелата. Малко им е плънката. Те туй обичат.
  alt text
  Ще взема да им забъркам един буркан шипково сладко със стафиди и орехи и ще им направя един хляб със същото тесто и нек си мажат!
  Ся съм се прицелил в едни козуначени кифлички.... обаче някой неща ме дразнят... например шипковия мармелад. Ползвам в момента хърватски, на фирмата, която прави Вегета. Другите не стават.
  alt text
  Ся в момента подготвям проект да си купя шипки и да си посадя в двора. Знам че издържат тук, щото имам малко. От основите на рози.
  Червените яйца трябваше да са "коледно червено" тъй пише, а са джендърско червено т.е. пембяна лила.
  alt text
  Задавам си въпроса, бабите ни с кво са боядисвали тез червени яйца. Едва ли е с темперни боички!
  Някой има ли идея?

  Едно време майка ми ми търкаше бузите с червено яйце, та знам какво е!


Впишете се, за да отговорите
 

2
На линия

286
Потребители

278
Теми

4.8k
Публ.

CVETAR.ORG