Лаф-моабет • старата тема

  Вчера ходих за мащерка в една полупланинска местност, недалече от града, която бях посещавала преди 4-5 години. Чудех се дали се намирва още от билката.
  Оказа се, че една поляна е превърната в нива с царевица, а друга, е изорана и подготвена пак за нива 😔
  Намерих и мащерка. Беше вече прецъфтяла, но тук-там имаше някоя закъсняла туфа.
  Повече се увлякох от полските цветя край черния път, като през цялото време бях нащрек да не настъпя някоя пепелянка. И нали ви е ясно тук маргарита, там още една, ауу, тези колко са хубавички, онези колко са синички..По едно време се чу боботне на мотор и се появи грамаден трактор, който пръскаше царевицата с отрова. Добре, че не бях съвсем близо до нивата. Това се казва късмет 😄 . Да отидеш на чист въздух, за билки сред природата и да те споходи цяла цистерна с фунгициди и инсектициди 😁 😬 .
  Вечерта случайно гледах по Нова репортаж за билките. И насред полска красота зададоха въпрос: "Чувате ли пчели? Щурци -да, но пчели не се чуват."

  И да ви покажа с какво се прибрах
  alt text
  Направих два букета и за сестра ми
  alt text
  Прекрасни полски цветя. Направо ми пълнят душата.
  alt text

  alt text

  alt text • Чудни букети! 😍
  Напомнят ми на едни календари с аранжирани в старинни вази полски букети, от които майка си направи картини за село.
  Аанжировката е великолепна! И чашките на рафтчето са в унисон, сладурски са! И какви едри маргаритки си набрала... В полето ли бяха? А за пчелите... Когато спрем да чуваме пчелите, това ще е началото на края. • Всички са от полето. По-ароматни са тези дребничките, на китка.


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

429
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG