Градината: Битие (и отвъд седмия ден)
-
И беше безградиние. Мрачна, дива и трънясала се стелеше земята. Даже земя нямаше.
Изгря Форумът и присъщите му констелации от възторзи, познанства, любов, пърхане с крилца, пращане на китки от и към цяла България – на́преки, на́длъги, на кръст и по двата диагонала.
Биде вечер, биде утро. Ден първи.
Проблесна идея...
Толкова копнях за този раздел!
Толкова мечтаех градините да бъдат извадени от прашасалия долап на канцеларското безхаберие с надпис "И други"...
Сега скачам със засилка в празното – пльоссс!Нe, няма да преразказвам целия процес тук и сега, просто нахвърлям ретроспективно кадри от сезона, па нататък ще нанижа и думите.
Пролетта ранна...
И не дотам ранна...
-
И по-напреднала...
-
-
Всичко до момента: в подписа ми.
-
Гледам...въздишам....и нямам думи!
-
Не думи, песни ми идат наум като гледам какво чудо си постигнала. Прекрасно оформление!
-
:)))
Освен да се съберем да попеем някой ден, друго не ми хрумва.
-
@angelina_s
А които пеем фалшиво какво да правим?
-
@delphinium е!? Ще пием и ще ядем!
-
Чета, гледам и си мисля, че такова нещо не можеш да видиш и усетиш на друго място освен в градината на Ангелина... Благодаря ти за споделеното.А за насладата и спокойствието на форума вече мога категорично да говоря от личния си кратък опит във Фейсбук.
-
@cvetar
То има и къде. (А обикновено и какво...)
Пък и съм обещала на Рали. Но ще пиша конкретно, когато съм по-свободна.
-
Благодаря ви за възторжените отзиви!
Гледам да снимам тия дни, защото розите бързат... да кажат всичко на един дъх. И после сигурно ще има около десетина дни предимно "шума" преди следващите цъфтежни вълни.А това върху дюлята отгоре е едното "резниче" от роза 'Weilchenblau', позната във форумния жаргон като "Розата на @Пери". Скоро я чакам и до Копитото да стигне. :)))
-
Голяма красота е при теб! То и коментарите са излишни
.
-
И още малко снимки, вече с окосена трева и доста по-обработени периферии. Як зор си дадох предишната седмица, овладях храстореза, гръб и рамене ми тръпнеха по цели нощи, но изсякох цели "горски масиви" на някои места и сега положението е доста просветнало.
Обрахме първите ягоди. От цяла грамадна купа (тип "леген") нищо не приготвихме за зимнина. Изядохме ги, а щерката направи от последните няколко шепи добавка към коктейлен сок: портокали, лимон, листа прясна мента, вода, лед и няколко лъжици пасирани ягоди. Е нямате представа колко е извънземно! Ако ягодите се сипят последни, дори стои двуцветно.
Пускам снимките и спирам.
Пейте! :)))
-
-
Прекрасно, райско...
-
Голяма красота е при теб! Да питам, на предпоследната снимка се вижда една оградка от плетени пръчки, ти ли си я правила и как?
-
Пеем и пием. Наздраве!
-
-
@danny Намерих снимките!
Правих я миналата година, горе-долу по това време. Усвоих пясъчника под пързалката за "кашпа" за подправки и ядивни растения. Пръчките са пластмасови пръти за тунелни парници. Опорните колци са рязани бамбуци. Ето "кройката":За да не тече пръстта през плетката, подплатих цялата конструкция с кори за яйца от пресован картон. Част от тях на места бяха по-високи и от страницата, но от мокренето слегнаха. Докато изгният, пръстта се компактира и се "изпича" по ръбовете от поливането и съхненето. И сега вече нямам проблем. Растенията са си вътре: мента, планинска чубрица, киселец, босилек, къри, един клет манголд, оцелял от набезите на кокошките и мнооого многогодишна рукола от Алпина. В дъното, където няма оградки, са резниците от рози. Презимува всичко.
Поливам нормално. Задържа си и пръстта, и влагата.