Люти чушки.
-
Старата тема - https://old.cvetar.org/viewtopica40e.html?f=83&t=5534
Пускам тук тема за лютите чушки и бързам да задам въпрос. От миналата година имам чушка Scotch bonnet. Успях да я презимувам на топло и светло зимата и още от началото на май месец прави пъпки, но за съжаление ги изхвърля наред. Вече около 20 цвята изхвърли. Някой знае ли защо се получава така. Изглежда добре , наторена е няколко пъти, на слънчево място е. Поливам я всяка вечер. Ще опитам и снимка да кача.
-
-
@serenity С какво е торена тази Чушка?
Изглежда ми като недостиг на елементи.
Дай малко повече информация, защото само от една снимка е трудно, а и растението не ще да си каже от какво е болно, трае си и си мре бавно и упорито ( това по принцип, не визирам твоето)
-
@mauss , в началото е торена със зелен кристалон няколко пъти, след това с комбиниран тор на лактофол, но вчера се загледах по- отблизо видях някоя и друга листна въшка, та се заех с проблема. Не съм сигурна обаче, че хвърля цветовете от листни въшки, малко бяха. Ще опитам с друг тор.
-
Там където е сложена постоянно ли я пече слънце? Трябва сутрин да я пече следобед на сянка. Може да е преполята, да не са опрашени цветовете пробвай ръчно опрашване.
-
@netlab слънцето пече от 9 до 2, след това е сянка. Има и пчелички. До чушката имам още две хабанеро, сега започват да правят пъпки. Ще следя при тях дали ще хвърлят цвят и ще разбера дали е общо или само за Скоч бонето. Благодаря за съветите.
-
Имам спомен миналата година че на моите отровни чушки (скорпион и джолокия) в началото също много падаха цветовете преди да почнат да връзват. Не знам по каква причина.
-
@kikabelata дано и при мен така да стане, да спрат да падат от само себе си и да ги видим колко са люти
-
колежке, как са пиперчетата оправиха ли се?
-
@netlab Не знам дали е от сорта или многото дъждове, но вече имам две прилично големи Скоч бонета и много цветове. А хабанеро са пораснали и са пълни с цвят, но няма нараснали чушки още. Имам пострадали листа от скорошната градушка обаче, въпреки това с нетърпение чакаме да опитаме колко силно люти са. У нас ядем доста люто
-
@serenity и мойте цъфтят доволно добре имам някой друг плод на една камбанка