Зефирантес
-
Макар и смесена, ето старата тема - https://old.cvetar.org/viewtopiceda6.html?f=93&t=1089
А ето и трички от моите, които днес се отвориха. За малко да не ги видя, че още бяха забутани при заспалите луковици.
-
Разкошни са ти! Моите още ги чакам на листа....ториш ли ги с нещо по-особено? Аз миналата година не си дадох много зор с торенето и не знам дали ще видя цвят сега.
-
Въобще не съм торила. Както са заспали съм ги бутнала при разни неринета и други подобни спящи и до оня ден не ги бях поглеждала, само по малко вода чат-пат.
-
Дано и моите се сетят да цъфтят значи!
-
Нали се изжалвах за зефирантесите, та взеха, че се отбелязаха. Много ги харесвам тези цветенца!
-
Малко е наяден от охлюви, но пък фонът е добър
-
Някои от моите розови повториха. Или по-скоро имам чувството, че цъфнаха другите лукчета в саксиите, а не тези от пролетта. И за сефте ми цъфна бял. Жълти имам садени,ама цвят йок.
-
Много ги харесвам тези лукчета. Аз чакам белия сега да цъфти, а розовите цъфтяха с по цвят-два доста дълго време. Но все не мога да им се порадвам, все през седмицата цъфтят
-
В саксия е, на слънце.
Камуфлажът е само за снимката
-
@пери чудесна снимка!
-
Хора, да ви питам, че днес ме метнаха в тъча - чували/виждали ли сте зефирантеси с грудки, а не луковици? Че днес една жена, твърдяща, че е агроном, продава ГРУДКИ няколко цвята и след известна полемика изкопчих снимка - на нея грудки като на анемоне. Поръчах, пък да видим какво ще изникне. Междувременно рових, рових и никъде не видях нито инфо, нито снимки на зефирантес с грудки.
-
@kikabelata
Кика, за пръв път чувам за зефирантес с грудки. Зефирантесът е луковично растение.
Да не би да е объркала името, продавачката, и да продава нещо друго за зефирантес, Иксия, напр.? Щом вече си поръчала, догодина ще разберем.
-
Е не, излезе партенка. Мошеничка пробутва анемоне за жълт зефирантес. Работата се разду, аз нищо не получих