Лилиум (Lilium)
-
Старата тема - https://old.cvetar.org/viewtopic6b3c.html?f=94&t=15234
Най-накрая доживях да ми цъфне старомоден бабешки крем! Благодарение на orhids от стария форум се сдобих с лукчета и чак на третата пролет извадиха цвят. Ама сега се носи такъв аромат в градината...
Именце?Иначе другите ми разни и разнообразни лилиуми са по саксии и нямат шанс за цвят тази година.
-
@kikabelata, старомоден, ама благоуханен! Мисля, че е Lulium Candidum.
-
Страхотен е, как богато е нацъфтял! Аз нали пропуснах всичките поръчки на лилиуми и не издържах и си взех някакви неизвестни от Лидл...ама нещо хич не ми вдъхна доверие. Дали ще тръгне.... съмнява ме. Ще се радвам на вашите
-
Хайде и от мен един кандидум
-
Лилиумите обичат ли ги колорадските бръмбари, по точно техните ларви? Наскоро открих по моите безформени ларви, едри , опоскали ги. Или са други твари?
-
Оо, това е Lilioceris lilii
Ларвите му са голяма гнус
При мен се появяват напролет -възрастните. Събирам ги на ръка, но като се има предвид, че си ходя веднъж седмично, няма голям ефект. Другият начин е да се орежат листата с ларвите, когато станат видими. И третият, най-сигурен е със системен инсектицид (но ще се тровим и ние).
Между другото предната неделя видях един възрастен екземпляр. Да не се завръщат за ново поколение?
-
Да Делфин, точно такива! Изтрепах ги, сега редовно провервам! Към ориенталските май имаха предпочитания, листата им са по нежни и широки. По малко бяха при азиатските. Не бях виждала такива! Благодаря за снимките,
-
Да не повярваш тези симпатични червени бръмбарчета, какви големи, безформени и пакостни навлеци са като малки?!
-
lilium Royal Sunset
lilium golden joi
lilium orange art
lilium regale
-
Много красиви!
-
Първите. За имена не ме питайте - не ги знам.
-
Пери, страхотни са!
Моля те, покажи отделно и композицията зад лилиумите- вербаскум(?), клематис, оранжевкото цвете какво е?
-
Оранжевото е асклепиас тубероза. Това, което мислиш за вербаскум, е едногодишна розова ралица.
-
Бях ги отписала тази година лилиумите, че нещо хилавки избиха, ама ме зарадва един малък нежен ланконгензе.
-
Прекрсен е!
-
lilium Mr Cas
lilium debby
Пери, първият ти лилиум е Lilium Lankon
-
Прекрасни са ви!!!
Аз бях посъбрала около 15- на сорта, но сляпото куче/ полевките им видяха сметката.От този жълтия имам даже за раздаване. (Ако някой иска, да пише):
-
Искам и пиша! Страхотно наситено жълто, много ми харесва.
Ето още две снимчици на туй извънземното, ама много дребно беееее. Иначе мирише приятно, като си навреш носа.
-
Кика, имаш ги наесен, заедно с ретикулатата( не съм забравила).
-
Мерсиии