Хоста (Hosta)
-
Старата тема: https://old.cvetar.org/viewtopicf5e8.html?f=94&t=13951 Убих се да я търся, а тя била при луковичните
Може би повечето си мислят, че нараства бързо, защото е тревисто растение, но съвсем не е така. Но пък набере ли мощ, започва чудене какво да разкарам около нея
Ето една голямахубавица
Hosta sieboldiana 'Frances Williams' на около шест години
В едно квадратче почва е насред цимента и не знам нито как ще я редуцирам, нито накъде ще нараства след време.Hosta 'Gypsy Rose', Hosta 'Captain Kirk' на същата възраст.
Hosta 'Blue Ivory' и тази им е набор. Но за това време как не се излъга да направи още едно око поне. Друг такъв случай нямам.
Lakeside Dragonfly с размер среден
-
Hosta On Stage тази е млада
Hosta Dream Queen, Hosta 'Brim Cup'
Hosta Liberty чакам да набере мощ
hosta warpaint от Еврохоста. Много е изрисувана, нали !
Понеже е под асми, се чудя дали да не я изместя на по-светло, с малко слънце място. Ако пак ми се появи напролет в този вид, ще си призная, че не си отговаря на сорта. На същото място имам и други, които са си шарени.
-
Hosta sieboldiana 'Great Expectations'
Hosta 'Fire and Ice"
Кой обича големи големи хости? Ето тази е за вас. Огромни листа
! Любимка.
Hosta Earth Angel
А тази отляво е hosta cutting edge. С нетърпение (ще са няколко години) я чакам да добие вид. Размер голям е.
-
И другата крайност. Миниатюрката Hosta 'Blue Mouse Ears'
На този ред следват следват пак любимки.
Hosta 'Abiqua Drinking Gourd'
Hosta 'Abiqua Drinking Gourd', Hosta 'Olive Bailey Langdon'
Hosta 'Olive Bailey Langdon', Hosta Halcyon
-
Hosta Kabitan, Hosta Praying Hands, Hosta Carnival
Hosta Praying Hands - любима (тази тъмнозелената, с острите листа)
-
@delfin, прекрасна колекция си имаш! От колко години ги събираш?
А какво е розовото цветенце на втората снимка?
-
Делфин, изби рибата! Страхотни хости, голяма колекция! И на мен са ми любими, имам 4-5 с имена и една селска превъзходна, но са в съдове (има причина). От последната поръчка имам и 10 бр микс, след някоя и друга година ще пускам за разпознаване, надявам се. Покажи и цветове, моля!
Аз сега ще покажа една, която подарих на майка ми за микса в бъчвата, прилича на някакво мини и вече цъфна. Купувана е от селския разсадник и няма известно име.
-
Напълниха ми се очите, толкова свежест, зелено и шарено!
-
Делфинче, голяма красота!!!
Тази Great Expectations откога съм й хвърлила око, ама.... място вече няма подходящо за хости.
-
@пери каза в Хоста (Hosta):
@delfin, прекрасна колекция си имаш! От колко години ги събираш?
А какво е розовото цветенце на втората снимка?От около шест години мисля. Кое розово цветенце?
Кика, само първата е цъфнала. Другите дори още нямат цветоноси.
-
Уау! Изобщо не очаквах такова разнообразие и красота при хостите! Страхотна колекция, браво!
-
delfin, хостите ти са невероятни.
Явно няма гадни охлюви, които да опасват красавиците.
При мене някои загинаха заради пасящите гадини...
Но като стигна до село, ще снимам и покажа оцелелите.
-
@пери Астилбе мисля, че е.
-
Не астилбето, а те това - между хостите.
-
Прецъфтяла азалия.
-
Уф, забъркала съм се от хости явно! Аз отговорих на Пери за последната снимка от серията.
Делфи, събра ми очите в точка! А то съм на работа тия дни и пред микрофоните не може човек много-много да "трака" по клавиатурата, ама твойто не се трае. И се ошашавям как си знаеш имената на хостите.
Аз трябва да си направя инвентаризация на моите... (иконка с почесване по темето)
-
Няколко хости и от мен:)
За имената ще трябва да поровя в тефтера. То не е роза да го запомня...
Само тази помня, защото е жълта и беше значително по-скъпа от другите. Засега е по-дребна от други на нейната възраст, явно й трябва време.
Хоста Prairie moon
-
Blue mouse ears има много симпатични цветчета.
-
Малко цъфки на хости
-
Mоите как са нагъчкани, трябва да ги разделям, но е много мъчна работа, пробвала съм.