Многоликата Хойхера (Heuchera) и братовчедките и
-
Старата тема https://old.cvetar.org/viewtopiccd5c.html?f=7&t=12347
Мислех да оставя в заглавието само хойхера, но наистина е толкова многолика. Едно, че има много сортове, друго че един сорт се променя според сезона, светлина и т.н. Сега ще ви покажа не хойхери, а ..цветовете им. Влюбена съм в тях. Открих ги преди около две години. Може би преди това моите са били малки или на неподходящи места, за да се изявяват с приличен цвят.
-
Тези са ми на място с повече от необходимото слънце.
-
Имам и една яркочервена, но прецъфтя. Самата хойхера (сега не ми се търси името) върви малко трудно, но цветът е супер.
-
И аз много ги харесвам
-
Ау, Дидке, чудни са! И толкова много. Такава има в една къща по пътя за работа. Всеки път я зяпам
-
Страхотни снимки и растения, Делфинче, Дидка!
-
Любими!
-
Още малко и ще започнат да се "изпъстрят".
Моите едва вчера ги изрових от шумата. Малко са им се издължили "пънчетата" и се чудя дали да не ги превкореня.
-
delfin, аз есента ги изрязах и ги засадих за вкореняване. Добре е да е хладно за да могат по бързо да се захванат.
-
По кое време есента? Аз чакам още малко да се затопли, че да могат да се вкоренят. Да не изгният.
-
Ноември месец, но миналата година ги изрязах пролетта и есента ги настаних на новите им места държа ги в сандъчета. Сега е по добре да успеят на хладното да се вкоренят. Успех !
-
ОК. Тогава ще действам като мине предстоящото застудяване.
-
Ооо, я раздуйте за вкореняването, ама подробно - какво, колко, кога, как... Моите до миналата пролет си бяха чудни, макар и в сандъчета, но ежедневните поройни дъждове от юни до края на юли им разказаха играта. Лошото е, че докато се усетя, че не им е хубаво, рязко назляха. Сега на нищо не приличат и не знам колко от тях ще тръгнат да се развиват. Оголиха се пънове, изгниха някои, ужас!
-
Нищо особено не се прави. Отчупва се върха с около 2 сантиметра от пънчето и се засажда. Както писа Радостина е добре това да се случва преди жегите, за да могат да се вкоренят.
Или пък се взима странично разклонение, което въобще може да няма пънче. Засажда се, като се внимава да не се зарови в почвата и растежният му връх.
-
Мислех да подновя някоя и друга хойхера, но ще е..друг път
-
Любимите цветове на хойхери
Heuchera Caramel
-
@delfin Това са и моите любими градински цветя: хойхери и хости.
-
Аз да се оплача - хойхерите не понасят градината ми... Почти всички измряха, има само едно бебе с две листенца...
А аз най-много харесвам най-обикновената със зелени листа, но с много красив цъфтеж - малки червени камбанки на дълго стъбло. Преди доста години през юни бяхме в една къща за гости в Черни Осъм. С много красив двор, нацъфтели перуники и много хойхери.
-
здравейте, търся си тиарела, дали нкой я има в повече
-
@klear Има тук! https://zelena-prolet.com/Tiarella_hybrida Купувала съм си преди време от този сайт 1 хойхера и 2 хойхерели. Бяха в контейнерчета доста големи и добре развити растения.