Домати • Малко информация за поникването на собствени и купени семена.
  Всички са посяни в еднакъв субстрат и са при едни и същи условия.
  Резултатът от днес - всички мои семена ( от преди две години, защото миналата всички загинаха, 4 сорта), никнат без проблем.
  До сега няма нито едно поникнало семе от останалите 8 сорта.
  Правете си изводи колко е ценно да имаме домати от собствено произведени семена (естествено сортове, не хибриди). Други плюсове - адаптирали са се към специфичните климатични условия и почва. • Да докладвам как продължава никненето - от купените семена има по един поник от два сорта - единият е от бонусните естонски семена с минал срок. Което потвърждава това, което знам - семената от домати запазват кълняемост доста години. • @delphinium

  Правете си изводи колко е ценно да имаме домати от собствено произведени семена (естествено сортове, не хибриди). Други плюсове - адаптирали са се към специфичните климатични условия и почва.

  Това, да!👍
  И от мен - не бързайте да изхвърляте старите опаковки със семена на домати с изтекъл срок на годност.
  Историята на доматената сеитбата при мен показа, че за 10 дни поникнаха семената на сорт Идеал и Червен крушовиден - три години след срока им на годност.
  След масовото поникване на 7мия ден от сеитбата на останалите ми сортове домати, няколко поредни дни тия два сорта не даваха никакви признаци на покълване.
  Поразмислих се и се зачетох в опаковките им, и като видях
  изтеклия срок на годност 2015 година си казах, че няма какво повече да очаквам от тях.
  Изумлението ми беше, като на 10тия ден видях да се показват гърбичките на младите кълмове. По- тегаво и бавно се развиваха, но с времето се сляха с тълпата и сега не се различават по ръст.🙂 • Здравейте! Искам да попитам някой садил ли е сръбския сорт Круна на Супериор - салатни, розови безколови. Моля, споделете впечатления ако имате или ми препоръчайте някакви безколови, които да са подходящи за директна консумация по възможност розови.


Впишете се, за да отговорите
 

3
На линия

264
Потребители

261
Теми

4.1k
Публ.

CVETAR.ORG