Котета • От известно време имам котарак. След като прекрасното момиче с огромно сърце и воля Чара - дакелката от снимката на профила ми си отиде мислех да не гледам никакви животни повече. За котка не съм се и замисляла, защото са по-дистанцирани, дори от папагалите, които много харесвам, но също като с кучетата имам тежки раздели в миналото.

  Една вечер преди 2 години се прибирах от работа - тъмна и студена зима и срещам едно тънко, дългокрако черно много силно мяукащо коте, което целенасочено ме догони и дойде при мен. Е, гушнах го и го прибрах в крайна сметка. Кръстих го Малинка, като на другия ден в светлината на утрото се оказа Малинчо... Докторът каза, че бил на 3-4 месеца, много недохранен.

  През първите месеци заради гласовитостта му съседи доста протестираха. Сега - още си е толкова гласовит, но поне протестите, които стигат до мен са по-редки.

  Малинчо вече е на две и половина поне, съжителстваме относително миролюбиво. Няма отношение към повечето цветя. Няма отношение и към никакви животни - не годи гълъби и врабчета кацащи по балкона. За съжаление има любими цветя, а именно - лилиуми и амарилиси. До толкова са му любими, че не просто им яде цветовете - но изкопава луковиците и ги смята за ценна плячка. Не знам как ще се разберем с това. Купувах спрейове против котки - сипвам по половин шише в саксия - ц, никакъв резултат. Да отбележа, че си има огромна саксия с трева, специално за него - никакъв интерес към нея. Има също доста други ядливи цветя - и тях не закача, освен някоя и друга цъфнала роза - хапва си цвета...

  Имате ли някаква идея как да го откажа от луковиците? Освен да ги скрия от него - което ще бъде доста затруднително...? • @belika Набоцкай клечки някакви около цветята. Виждала съм из нета снимки с набоцкани пластмасови вилици. Не е красиво, но сигурно помага. • Имам останал стрит пипер, сорт Тринидатски скорпион, на 3-4г. може да ти отсипя от него, да наръсиш повърхността на саксиите. Слабо се разтваря във вода, така че можеш смело да ги поливаш. • Благодаря ви за съветите! Дано се поспре.

  Ще набуча разни работи да видим... Но бях чела, че набучването е против пишкане, а той не пишка в саксиите, само копае и си вади съкровища... И пипер ще потърся подходящ. Ако не успея да намеря ще пиша с молба.


Впишете се, за да отговорите
 

1
На линия

428
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG