Рудбекия (Rudbeckia), Гайлардия (Gaillardia), Кореопсис (Coreopsis)
-
Копирам двете стари теми за Гайлардия и Рудбекия. Темата за Кореопсис не мога да я отворя и дам като линк. Тегли я като файл, а после не я отваря.
https://old.cvetar.org/viewtopic59bc-2.html?f=7&t=12421
https://old.cvetar.org/viewtopic772b-4.html?f=7&t=2871Рудбекии:
Кореопсис(Жълтичка):
-
Много са красиви!
Този кореопсис колко е висок и кога цъфти? Искам да си направя бордюр жълто, лилаво, бяло. Поръчах от Алпина жълт алисум и бял иберис, но се разминават в цъфтежа с непетата ми. Ще ги изместя напролет и ще си търся лилав иберис за тях. И без това непетата толкова голяма е станала, че закрива всичко. Дори и ехинацеите.
-
Делфинче, ти си по съчетанията, а аз- по шаренията
Този кореопсис е някой от сортовете на C.Grandiflorа, многогодишен е, с много продължителен цъфтеж. Започва в началото на юни. Висок е не повече от 20 см., има компактна туфа. При мен не се вързва по височина с нито едно растение наоколо, с изкл. на ягодите в близката леха, ама кой ти гледа височини, аз място като видя, и садя, а мисленето оставям за после
-
Тази жълтица е саморасла. Съседката ми я има и сигурно е прехвърчало семе.
Миналата година беше още по-рехава, ама какво да я правя, като е поникнала под лозницата.
-
Пак да ги покажа слънчицата:)
Рудбекии:
-
Чудесни слънчица! Пираканта, мислиш ли, че ще виреят в саксия?
-
Дани, не виждам причина по-компактните сортове да не може да се гледат в саксия. Другите стават много високи, и ще трябва да ги връзваш. По принцип има едногодишни, двугодишни и многогодишни рудбекии, но ти в саксия ще ги гледаш като едногодишни. Ако искаш ще ти пратя семенца от най-ниската като узреят.
-
Ще ти бъда изключително благодарна, ако го направиш!
-
Ето я жълтицата - нацъфтял по-богато. Харесва ми колко продължително цъфти. Замислям се за други разцветки.
Кореопсис tinctoria.
Това цвете дълго време го пренебрегвах. И аз не знам защо. Има го из градините в наше село в най-различни разцветки и ще падне мрънкане тук-там
-
Тази е с дребноват цвят, но цъфти на поразия.
-
Имала съм и тъмночервен кореопсис. Изненада ме много приятно.
-
Пери,много ефектен е! Поздравления!
-
Много е чаровен, браво
-
-
Неуморно цъфтящият Кореопсис в една не много добра снимка,но нямаше как по-добре да го хвана в кадър,доста е разпилян
-