Комбинирани сандъчета, саксии и други • Имахме си такава тема тук - https://old.cvetar.org/viewtopiccde3.html?f=7&t=12998
  Вероятно повечето снимки в нея ся изчезнали, но има и някои ценни насоки.

  Та аз искам да започна с тази комбинация в отрязана бъчва, която няма да се прибира за зимата. Понеже я приготвях за майка ми, имахме известни търкания по въпроса кои китки къде да се разположат и за това не стана така, както си го мислех, а доста по-разбъркано и хаотично (цветово и ръстово).

  Това беше началото - всичко все още спретнато и подредено, без да обръщате внимание на чувала с перлит отстрани.
  alt text

  Скоро след това някои от растенията започнаха да се адаптират, докато други не успяха.
  alt text

  За съжаление явно съм пропуснала да снимам комбинацията с цъфнал клематис, имам негова снимка само на цвета - бледо лилав. След това като всичките ми клематиси и той започна да съхне необяснимо, но в момента все още е жив и пуска нови листа. Поради лош фотогеничен вид не присъства на други снимки. И въобще, имаше един етап, в който игликите вече прецъфтяха, а другите растения цъфтяха слабо. Дупките в цветното петно запълват алстромерията (много и се радвам, пу-пу!), една целозия и тук-таме някоя теменужка. На тази снимка вече цъфти и мини хостичката.
  alt text

  И тук е от днес - вече има цъфнали латинки и повечко теменужки. Пъстрата хоста междувременно също прецъфтя. Избил е и един гладиол там в задните висини.
  alt text • @kikabelata, в ляво, тъмночервеното, алстромерия ли е? • Да, някаква мини форма. • @pyracantha Здравейте, да се намеся и аз за технически въпроси 🙂
  По принцип, мога да поръчам почти всичко...Ако искате съдействие, насреща съм. Дайте линк..описание... и т.н. и ще го поръчаме. • Да се местим тогава в предложения да не спамим тук? • Влязох да покажа няколко сандъчета, пък видях бъчвата от първия пост. Значи, повече на човек дето не разбира, не го интересува и само иска, ама не знае какво, няма да давам скъпи и красиви растения. В момента в тази бъчва абсолютно всичко е безвъзвратно умряло. Това да убиеш хоста за мен си е постижение, но уви, и двете хости ги няма, алстромерията също. Дори вариегатния треволяк, дето избуява толкова лесно, не се показа тази пролет.
  Но както и да е, исках да пусна две много приятни мои сандъчета, които вече от няколко години успешно се развиват.

  В това имам и една уж червена винка, но до сега не е цъфтяла. Листата и са много по-дребни и дюс зелени, развива се, дано видя и цвят. Виждат се на преден план на първата снимка.
  alt text

  alt text

  alt text

  Тук все си мисля, че имаше една четвърта хоста в края, ама май миналата годшна от охлюви и дъжд си замина. За сметка на това папратките се развиват все по-добре.
  alt text

  alt text

  alt text

  Единствените ми оцелели хойхерки 😞
  alt text

  alt text

  И любимите ми ириси - единият вариегатен, другият уж с лилави листа, ама май са лилави само в началото.
  alt text • Много хубави шаренийки, а ириса😍 , скоро да му търсиш заслужена по-голяма саксия , ако няма да го местиш в градината, и да я махаш тая кофа😁


Впишете се, за да отговорите
 

0
На линия

428
Потребители

328
Теми

7.3k
Публ.

CVETAR.ORG