Перуника, Ирис (Iris)
-
Старата тема: https://old.cvetar.org/viewtopic9bf5.html?f=94&t=15235
Сезонът им мина, но чак сега започнах да качвам пролетните си снимки.
Любима китка. В моята градина са на особена почит
Iris FANCY A FLUTTER
Iris COFFEE WHISPERS
Iris PAUL BLACK
-
Iris BRATISLAVA, Iris FIRST WAVE
Iris BRIDAL ICING, Iris BLUE CALICO
Iris CENTRE LINE
-
-
-
Делфин пркрасни Ириси, снимки, подредени с вкус!
Трябва ли семената да се премахват, за да с развива добре коренището ?
-
страхотни! Останах без дъх, прелест! Кога ли и аз ще имам такива туфи и разнообразие...
-
И аз се питам. Имам три.., единия цъфтя и си го харесвам, втория нямаше цвят, не го знам какъв е, третия бабешки- харесвам си ги..., но са малки туфички
-
Делфинче, прелестни са!
Комбинациите с божурите ми учестиха пулса.... Браво!!!
-
@delfin Прекрасни!!!!!!!
-
-
Страхотни са! Особено този розово - синият, той Братислава или First Wave е?
-
Братислава.
За три-четири години правят хубави туфи, стига да са на слънце. Има и сортове, които по-бавно нарастват (или по-капризни да ги нарека, въпреки че е относително), но при мен са единици.
Семенните кутии се махат, защото малко или много изтощават растението. Изключвам желанието за семепроизводство
-
При мен туфите станаха огромни, но може би защото са на сянка през повечето време, цъфтят малко и не всички. Та аз за цветните туфи си мечтая...
-
Double shot
Този ирис е повторно цъфтящ, т.е. би трябвало да цъфти напролет и наесен. Досега напролет не е цъфтял, а есента правеше пъпки към ноември, и сланите естествено ги попарваха още неотворени. За първа година направи пъпки по-рано, и сега цъфти. Предполагам за ранното залагане на пъпки са допринесли юлските дъждове.
-
Много е красив
-
Прекрасен е, Пираканта
Сега се сетих, че и аз имам един есенноцъфтящ, но май не съм забелязала все още пъпки.
-
Магически цвят,много екзотичен!Поздравления и от мен !
-
-
Почва се! Знам, че снимката е смотана, ама искам да отбележа началото на ирисовия сезон.
В сандъчета са ми. Само този цвят е в това, а останалите - в друго. Точно другото са избрали новите котки за... знам ли какво, не е тоалетна, но редовно е разровено. Вчера всички ириси от него бяха извадени и легнали на пръстта, не знам ще цъфнат ли
-
Чудесен цвят! Дано въпреки котките цъфнат и другите... Аз днес наобиколих моите, но още не дават признаци за събуждане.